'PSV hoort dure voorwaarde voor Simons-contract zónder clausule'

11 maart 2023, 16:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV is druk in gesprek met Xavi Simons over een nieuw contract zónder een clausule die hem in staat stelt voor een gelimiteerd bedrag terug te keren naar Paris Saint-Germain. De negentienjarige middenvelder zou daar niet onwelwillend tegenover staan, maar alleen als PSV aan een belangrijke voorwaarde voldoet. 

Vrijdag maakte PSV-directeur Marcel Brands bij BNR bekend dat de clausule in het huidige contract van Simons niet alleen komende zomer geldt, maar ook in 2024 nog van kracht is. Door de bepaling zou PSG de speler voor een gelimiteerd bedrag van zo'n 12 miljoen euro mogen terughalen naar Parijs - een fractie van zijn marktwaarde die volgens Footballtransfers inmiddels ruim 33 miljoen euro zou bedragen. 

Lees ook: Probleem voor PSV: PSG-clausule Simons nóg langer van kracht

Brands is niet bang dat Simons daar gebruik van zal maken zodra de Parijzenaars zich melden. Zo zou Simons duidelijk hebben gemaakt dat hij in de toekomst graag naar Engeland zou verkassen en voorlopig een langer verblijf in Eindhoven verkiest boven een terugkeer bij PSG. Voor de Eindhovenaren is een verkoop aan een steenrijke Premier League-club een stuk lucratiever; deze winter betaalden Liverpool en Chelsea nog tientallen miljoenen voor Cody Gakpo en Noni Madueke. 

Dertig procent

In de contractbesprekingen is het kamp Simons volgens het Eindhovens Dagblad bereid de PSG-clausule te laten vervallen. Daartegenover staat dat de middenvelder fors wil meeprofiteren van een toekomstige transfer. Volgens de lokale krant zou zijn zaakwaarnemer Rafaela Pimenta inzetten op zo'n 30 procent van het bedrag dat PSV in de toekomst voor Simons zal ontvangen. Mocht hij daadwerkelijk voor 33 miljoen verkocht worden, dan zou dat Simons een bedrag van 10 miljoen euro opleveren. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

AKers21
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goed spelertje hoor. Niks mis mee. Maar Engeland? Ik vrees dat ze hem daar bij de eerste de beste tackle het stadion uitschoppen. Maar wie weet kan ie de tackles wel ontwijken zoals JC dat kon. En ik zou geen 30% vragen maar minimaal 50% Pisvee is sowieso verplicht om daarin mee te gaan want de enige goede speler weg laten lopen.....

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen