Antonio Conte komt met opmerkelijke uitspraak over Danjuma

11 maart 2023, 14:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Antonio Conte heeft zich vrijdag op opvallende wijze uitgelaten over zijn Nederlandse winteraanwinst Arnaut Danjuma. Volgens de Italiaanse manager van Tottenham Hotspur is de zesvoudig international niet zijn aankoop, maar was het de clubleiding die hem tijdelijk wilde overnemen van Villarreal. 

"Ik vind het jammer voor hem, hij kwam hier in januari omdat de club hem wilde huren", sprak Conte. "Hij heeft absoluut kwaliteiten, maar misschien niet voor de rol als nummer tien. Misschien is hij meer een tweede spits of een buitenspeler", analyseerde Conte de Nederlander. "Maar ik waardeer zijn gretigheid en de wil die hij toont op elke training."

Sinds Danjuma deze winter de tijdelijke overstap maakte van Spanje naar Londen kwam hij in de Premier League nog maar elf minuten binnen de lijnen. Dat deed hij in het met 4-1 verloren duel met Leicester City op 11 februari. Enkele dagen eerder had Danjuma nog een droomdebuut beleefd door als invaller te scoren in het FA Cup-duel met Preston North End. In dat toernooi mocht de oud-speler van NEC begin deze maand nog kort invallen toen de club tegen Sheffield United sneuvelde in de vijfde ronde. 

Richarlison

Conte had ook nog tijd om in te gaan op de uitspraak van de Braziliaan Richarlison. Die sprak van een 'shit-seizoen' na de uitschakeling in de Champions League door AC Milan. De Braziliaanse aanvaller laakte bovendien zijn gebrek aan speelminuten. "Ik heb het gezien", reageert Conte. "Het was geen kritiek op mij, hij zei dat zijn seizoen 'shit' is en daar heeft hij gelijk in. Hij heeft niet voor ons gescoord, alleen twee keer in de Champions League." 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen