Marcel Brands spreekt van 'gekkigheid' na recordtransfer Ajax

11 maart 2023, 14:06   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Marcel Brands, algemeen directeur van PSV, is in het BNR-programma The Friday Move ingegaan op de overgang van Antony van Ajax naar Manchester United. De beleidsbepaler noemt het bedrag dat de Amsterdammers voor de Braziliaan ontvingen 'gekkigheid'. Volgens Brands had Erik ten Hag voor minder geld een beter alternatief gehad. 

Ajax ontving bijna 100 miljoen euro voor de Braziliaan, die samen met Lisandro Martínez in het kielzog van Ten Hag naar Manchester vertrok. Presentator Wilfred Genee vergelijkt de deal met die van Cody Gakpo, die een half jaar later voor een bedrag van maximaal 50 miljoen van PSV naar Liverpool overstapte. De vraag van Genee is dan ook of Gakpo als Ajax-speler meer waard was geweest. 

Brands is het niet eens met die stelling. "Als je het vergelijkt met transfers die realistisch waren, zoals die van Gabriel Jesus van Manchester City naar Arsenal, dat was ook rond die koers. Dat zijn normale bedragen. Ik denk dat iedereen in de voetballerij weet dat Antony een gekkigheid was", aldus Brands. Arsenal betaalde afgelopen zomer zo'n 52 miljoen voor aanvaller Jesus. 

Volgens de PSV-directeur had Ten Hag dan ook beter bij Leeds United kunnen aankloppen voor een betere deal én een betere speler. Daar had de club Antony's landgenoot Raphinha op kunnen pikken, denkt Brands. "Ik denk dat hij een betere speler is", stelt hij. Raphinha vertrok uiteindelijk naar FC Barcelona, dat 58 miljoen euro neertelde voor de collega-international van Antony. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat nou gekkigheid de jaloezie druipt er vanaf Brands !!!!!!!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen