Bassey knokt zich terug bij Ajax: "Goed om weer belangrijk te zijn"

11 maart 2023, 10:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Calvin Bassey verdween na het ontslag van Alfred Schreuder uit de basis bij Ajax. Onder diens opvolger John Heitinga was de man die afgelopen zomer voor 23 miljoen euro overkwam van Rangers FC in de eerste weken hoogstens als invaller van belang. Toch is de Nigeriaan inmiddels terug bij de eerste elf .

Afgelopen weekend oogstte Bassey lof voor zijn spel tegen NEC. In die met 1-0 gewonnen wedstrijd speelde hij voor het eerst de volle 90 minuten in een competitiewedstrijd onder Heitinga. Tegen de Nijmegenaren vormde hij het centrum van de Amsterdamse defensie met Jurriën Timber. "Het was niet heel moeilijk, want ik heb vertrouwen in de manager", aldus Bassey tegenover De Telegraaf

Toch deed zijn plaats op de bank wel wat met de Nigeriaan, zo geeft hij toe. "Natuurlijk is er een klein beetje frustratie, want niemand wil op de bank plaatsnemen. Maar soms moet je gewoon gaan zitten en leren. Dan kun je je realiseren wat jouw spel mist." Daarover sprak Bassey dan ook met Heitinga. "Dat zei de manager ook: kijk hoe Edson Alvarez en Jurriën Timber het doen als ze links centraal staan. Hoe bouwen ze van achteruit op? Welke positie nemen ze in de restverdediging in? Vanaf de zijkant heb je gewoon een ander perspectief. Iedereen heeft verschillende manieren om te leren en dit heeft me geholpen", aldus Bassey. 

Om terug te keren in het elftal verzette Bassey extra trainingsarbeid en kreeg hij hulp van Dwight Lodeweges, die recent toetrad tot de technische staf van Heitinga. De assistent hielp hem met videosessies, zo verduidelijkt Bassey. "Ik moet hard blijven werken en hopelijk betaalt dat zich uit. Er zijn nog tien Eredivisie-wedstrijden te gaan en daarin wil ik een grote bijdrage leveren." Uiteindelijk moet dat tot het prolongeren van de landstitel leiden. "Het gaat om het team en niet om Calvin Bassey. At the end of the day willen we kampioen zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rosa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het kan verkeren, eerst was Bassey: miskoop, onruststoker, geen Ajax speler, geen LB, maar wat zag je ? Bassey: "Man of the match", zonder hem werd de snelle spitsen van de Ajax tegenstanders niet door hem geëlimineerd. Als ik Bassey zou zijn dan hoop ik dat een Engelse club hem naar Engeland haalt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen