Probleem voor PSV: PSG-clausule Simons nóg langer van kracht

11 maart 2023, 09:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Xavi Simons kan ook ná komende zomer gebruikmaken van de speciale Paris Saint-Germain-clausule in zijn PSV-contract. Dat heeft Marcel Brands, algemeen directeur van de Eindhovense club, bevestigd tegenover Wilfred Genee in het programma The Friday Move op radiozender BNR

Afgelopen zomer nam PSV Simons transfervrij over van de Franse topclub. In het contract werd een clausule vastgelegd waardoor PSG hem voor een bedrag tussen de 10 en 12 miljoen euro kan terughalen naar Parijs. Lang werd aangenomen dat die afspraak alleen komende zomer van kracht zou zijn, maar naar nu blijkt kan Simons ook in de zomer van 2024 voor datzelfde bedrag terugkeren bij PSG. 

Brands legt uit waarom de clausule überhaupt in het contract van de jonge aanvaller beland is. "We hebben hem een vijfjarig contract aangeboden en toen is die clausule ontstaan met het idee van: hij heeft daar een deel van zijn opleiding gehad en wil die deur niet definitief dicht gooien." Het alternatief voor een dergelijke constructie was een huurcontract geweest, maar daar ziet Brands nóg minder voordeel in. "Dan ben je weer een speler beter aan het maken voor een andere club en wij hebben er verder niks aan."

Simons is cijfermatig bezig aan een prima debuutseizoen in Eindhoven. De 19-jarige middenvelder, die ook in de aanval uit de voeten kan, was in 24 Eredivisiewedstrijden al goed voor elf doelpunten en zes assists. Tevens maakte hij op het WK in Qatar zijn debuut in het Nederlands elftal. Volgens Footballtransfers ligt zijn marktwaarde inmiddels op 33,6 miljoen euro, een veelvoud van het bedrag waarvoor PSG hem kan terughalen. PSV wil dan ook graag af van de afspraak, bevestigt Brands. "Daarover gaan we binnenkort met hem om de tafel. Ik denk dat we hebben bewezen dat we iets kunnen bieden. En ik denk niet dat bij hem alleen PSG in zijn hoofd zit. Ik denk dat hij straks ook graag in de Premier League zou willen spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen