FC Den Bosch krijgt weer pak slaag; PEC Zwolle morst niet in titelstrijd

10 maart 2023, 22:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PEC Zwolle heeft vrijdagavond een knappe overwinning geboekt in de Keuken Kampioen Divisie. De koploper bleek in Tilburg met 2-3 te sterk voor Willem II. FC Den Bosch kreeg een week na de 13-0 opnieuw een flinke tik, al bleef de schade tot keer beperkt tot vier tegendoelpunten.

Willem II - PEC Zwolle 2-3

PEC begon uitstekend in Noord-Brabant en leek de wedstrijd na 26 minuten al in de tas te hebben. Door doelpunten van Haris Medunjanin en Apostolos Vellios stond het op dat moment namelijk al 0-2 voor de bezoekers. Erik Schouten maakte het duel vervolgens snel weer spannend, maar in de slotfase trok PEC de wedstrijd alsnog naar zich toe. Ruim tien minuten voor tijd deed Medunjanin zijn tweede duit in het zakje en bepaalde de eindstand daarmee op 1-3. Een slotakkoord via Michael de Leeuw kwam te laat voor Willem II.

VVV-Venlo - FC Den Bosch 4-0

Den Bosch leed een week geleden de historische 13-0 nederlaag op bezoek bij PEC. Dat bleek het einde voor trainer Jack de Gier, die in goed overleg met de club besloot op te stappen. Op bezoek bij VVV wilde de Brabanders iets goed maken, maar dat lukte niet. VVV boekte dankzij Robert Klaasen, een dubbelslag van Kees de Boer en een treffer van Sven Braken een ruime 4-0 overwinning voor eigen publiek. VVV staat vierde in de Keuken Kampioen Divisie en lijkt zich op te kunnen maken voor de play-offs voor promotie naar de Eredivisie.

TOP Oss - ADO Den Haag 2-3

Het ADO Den Haag van Dick Advocaat moest op bezoek bij laagvlieger TOP Oss diep gaan voor de drie punten. Tyrese Asante opende nog wel de score, maar die treffer werd snel ongedaan gemaakt door Jearl Margaritha. Malil Sellouki benadeelde de gasten daarna door een rode kaart te pakken. Joël Zwarts zette de tien van ADO alsnog op voorsprong, maar Kay Tejan tikte aan de overkant de gelijkmaker binnen. Vanaf de aftrap bleek ADO scherp. De tien bezoekers probeerden het een lange bal en Zwarts wipte die fraai over doelman Thijs Jansen heen.

Overige uitslagen

FC Eindhoven - Jong Ajax 5-1

Helmond Sport - Jong PSV 3-0

NAC Breda - MVV Maastricht 4-1

Roda JC - Telstar 1-2

FC Dordrecht - De Graafschap 0-4

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Supporter
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goed geïnformeerd zijn is ook een vak redactie! Eindstand van Willem II - Pec Zwolle was 2-3 en niet 1-3. Amateuristische tekstschrijvers hier.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen