Scheidsrechter Kamphuis komt met verklaring voor late afgelasting Go Ahead - RKC

10 maart 2023, 21:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Scheidsrechter Jochem Kamphuis heeft vrijdagavond tekst en uitleg gegeven bij de beslissing om de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk alsnog niet door te laten gaan. Het duel werd kort voor de aftrap alsnog afgelast vanwege hevige sneeuwval. Dat zorgde voor ontevredenheid bij de supporters.

"We hebben het geprobeerd", verklaarde Kamphuis na het besluit om niet te gaan voetballen bij ESPN. "Beide teams wilden en ik wilde ook graag. We hebben een warming up gedaan en daar bleek dat het toch wel glad was voor de spelers. Er klonterde sneeuw samen, de bal deed onverwachte dingen, glijpartijen. In overleg met de aanvoerders en beide trainers hebben we moeten concluderen dat het onverantwoord was om deze wedstrijd door te laten gaan."

Lees ook: Update: Go Ahead Eagles - RKC afgelast wegens winters weer

In Deventer werd het veld eerst goedgekeurd, maar er werd wel besloten om later te beginnen. Ook om 20.45 uur bleek het veld echter niet goed genoeg. "Twee uur geleden zag het er toch anders uit. Er werd uitgesproken dat het droog zou worden en dat we het veld sneeuwvrij konden maken. Het veld is nooit droog geweest en het wordt eigenlijk alleen maar slechter. Het is dan de vraag wat de temperatuur doet. De sneeuw zorgt dan toch voor problemen."

Keuken Kampioen Divisie

Ook in de Keuken Kampioen Divisie ging er een wedstrijd niet door. Helaas voor de liefhebbers werd er een streep gezet door het treffen tussen Almere City FC en Jong FC Utrecht. Dat betekent dat er nog geen beslissing valt in de strijd om de derde periode. De andere negen wedstrijden in de Eerste Divisie gingen overigens wel gewoon door. Het is nog niet bekend wanneer de twee afgelaste wedstrijden zullen worden ingehaald.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen