Teleurgestelde Reiziger over Ajax-vertrek: "Vraagtekens bij proces"

10 maart 2023, 20:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Michael Reiziger is bezig aan zijn laatste maanden als assistent-trainer bij Ajax. De voormalig rechtsback licht in een zeldzaam interview met het Algemeen Dagblad toe waarom hij de tijd rijp acht voor een vertrek uit Amsterdam. 

Naar eigen zeggen is Reiziger klaar om als hoofdtrainer aan de slag te gaan. "Ik wil op eigen benen staan. Die tijd is nu gekomen", stelt hij onomwonden. Toch ziet Ajax dat blijkbaar anders. Toen Erik ten Hag afgelopen zomer vertrok werd Alfred Schreuder als opvolger aangetrokken. Nadat Schreuder in november aan de kant werd geschoven werd opnieuw niet met Reiziger gesproken, maar schoof de club John Heitinga door als eindverantwoordelijke. 

Op de vraag of hij verwacht had dat Ajax ook met hem in gesprek zou gaan over het hoofdtrainerschap, antwoord Reiziger bevestigend. "Ja, ergens wel. Ik zit hier al langer en ken het team het best." Toch is hij zelf niet op de clubleiding afgestapt om zijn ambities kenbaar te maken. "Zeker, maar daar heb je naar mijn mening wel gesprekken voor nodig. En die zijn er niet geweest." Daarover is Reiziger dan ook teleurgesteld. "Je zet wel vraagtekens bij het proces, maar ik ben ook zo professioneel dat ik de teleurstelling van me af laat glijden en weer vol goede moed verder ga."

Dat Heitinga werd doorgeschoven verbaasde Reiziger wel, zo geeft hij toe. Waar de huidige hoofdtrainer met Jong Ajax vijftiende stond in de Keuken Kampioen Divisie, werd het elftal onder Reiziger nog kampioen op het tweede niveau. "Daarom had ik de keuze voor mij best logisch gevonden, ja. Vooral omdat ik onder Ten Hag veel veldtrainingen deed en het een succesvolle periode is gebleken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Charvalanta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

We hebben een generatie overgeslagen , heel toevallig was die generatie 1 van de meest succesvolle aller tijden, seedorf , kluivert davids, bogarde menzo. vanenburg ... ajax wil gewoon geen donkere als hoofd trainer klaar, en andere clubs ook niet. moeten ze ook niet willen...

Koningtoto
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waar slaat dit nou weer op met je racistische opmerking? Omdat ze een donkere huidskleur hebben zijn ze niet goed? Wtf is er mis met jou?

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Onzin en racistisch. Ze hebben ten Cate al gehad.Waarschijnlijk zouden ze bijvoorbeeld iemand als Rijkaard best laten komen. Het kan zomaar zijn dat ze het in Reiziger niet zien zitten.

HarryPinas16
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

WHITE SUPREMACY ,WHITE SUPERIORITY . Dat is het gewoon ,niet meer niet minder ,MINACHTING

HarryPinas16
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

wat gebeurt er dan bij AZ dan ,doet die het niet goed dan ,Ajax is en blijft een racistische tyfus club ,alleen maar geld verdienen op zwarten ,dat willen alle clubs ,en dat moeten ze wel willen volgens jou ,maar in een functie als trainer niet ,het blijft maar door gaan ,het blijft maar door gaan ,Jezus is daar ook een voorbeeld van WHITE SUPREMACY ,WHITE SUPERIORITY ,Reiziger, Bogarde ,slechter dan Schreuder kan hij nooit zijn geweest MTF Dog shit , uitgedroogde paarden stront na je 50e jaar ,dat is er wat van jou overblijft met al jou superioriteit waanzin ,dood vlees

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Harry piemel does rustig man. Het zou zo maar kumnen en ook zo maar niet. Dat weet ik en ook jij niet. Wat niet wil zeggen dat ik het goed zou keuren... helemaal niet zelfs!.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een onzin.

MarkNieuweboer17
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Van mij mag Reiziger naar Enschede, liever dan Bosz.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen