Belgische stuntploeg Union komt vast te zitten in Berlijn

10 maart 2023, 10:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het Belgische Union Sint-Gillis deed donderdagavond in de Europa League wat Ajax eerder niet lukte: drie keer scoren tegen Union Berlin. Na het 3-3 gelijkspel in Berlijn hoopt de stuntploeg de klus volgende week bij de return te klaren. De selectie kreeg wel te maken met een onverwacht langer verblijf in de Duitse hoofdstad. 

De voltallige spelersgroep zat al klaar in het vliegtuig om de terugreis aan te vangen, maar de Duitse regelgeving zette een streep door de vlucht terug naar België. Wegens geluidsoverlast mogen na 23.30 uur namelijk geen vliegtuigen meer opstijgen in Berlijn. Union kon niet anders dan terugkeren naar het hotel om vrijdag alsnog naar huis terug te keren. 

Lees ook: PSV-huurling en oud-Feyenoorder doen wat Ajax niet lukte

De spelers vermaakten zich overigens prima. In de bus die de spelers wegbracht van het vliegtuig werd de vrijdag jarige reservedoelman Lucas Pirard uitgebreid toegezongen. Spits Victor Boniface, die met twee doelpunten een belangrijk aandeel in het gelijkspel had, zorgde voor hilariteit bij zijn ploeggenoten door op een bagageband te gaan liggen. 

Hoe goed de sfeer ook was, de onverwachte extra nacht in Berlijn gooit de voorbereiding van Union op het belangrijke competitieduel van komende zondag aardig in de war. De nummer twee gaat dan op bezoek bij koploper KRC Genk, dat een voorsprong van acht punten heeft op de ranglijst. Voordat de selectie vrijdag alsnog terugreist, zal het daarom een extra training in Berlijn af gaan werken. "Het is niet ideaal om hier te trainen, maar de spelers reageren er goed op. Het leven gaat gewoon verder. Wij zullen zondag klaar zijn om er een leuke pot voetbal van te maken", zegt trainer Karel Geraerts tegen Belgische media.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen