Frenkie spreekt zich uit en gooit de deur naar Manchester United dicht

9 maart 2023, 23:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Frenkie de Jong is niet van plan FC Barcelona te verlaten. De middenvelder wordt volop gelinkt aan een vertrek bij de Catalaanse grootmacht, onder meer Erik ten Hag met Manchester United heeft concrete interesse in de Nederlander. In een interview spreekt de oud-Ajacied zich wederom uit over zijn situatie.

Afgelopen zomer zei De Jong in verschillende interviews dat hij bij FC Barcelona wilde blijven en hoewel de club lange tijd van hem af wilde, hield hij woord en bleef hij in Camp Nou. Ditmaal doet hij een zelfde soort uitspraak. "In de afgelopen zomer was ik heel kalm en wist ik dat ik door wilde gaan bij FC Barcelona. Ik ben niet van gedachten veranderd", vertelt Frenkie tegenover RAC1.

"Ik heb er altijd van gedroomd om voor FC Barcelona te spelen en ik wil slagen als speler van FC Barcelona. Op dit moment ben ik rustig en wil ik doorgaan bij Barça", maakte Frenkie voorlopig een einde aan de geruchten rondom zijn persoon. Afgelopen zomer was hij heel duidelijk over zijn toekomst in Camp Nou en voorlopig doet hij dat met deze uitspraken wederom. De storm over zijn toekomst zal derhalve weer even gaan liggen.

Lees ookFabrizio Romano laat zich uit over mogelijke transfer Frenkie de Jong

Xavi heeft speciaal voor Frenkie gekozen voor een middenvelder met vier middenvelders, zodat Frenkie de Jong altijd kan spelen. "Het systeem met vier middenvelders komt me goed uit, maar verder speel ik dit jaar meer op het middenveld. Daar voel ik me op mijn gemak en ik krijg veel vrijheid om te bewegen en linies over te slaan." Ook de samenwerking met Sergio Busquets bevalt nog altijd goed. "Hij is heel veilig aan de bal en verdedigend is hij veel beter dan mensen denken. Hij is een speler met veel kwaliteit en heeft veel ervaring. Hij is de aanvoerder en ik zou heel graag willen dat hij volgend jaar doorgaat, maar het is zijn beslissing."

Champions League

Een van de redenen om niet naar Manchester te verkassen in de afgelopen zomer, was omdat Frenkie graag Champions League wil spelen. Daarin werd hij met FC BArcelona in de groepsfase al uitgeschakeld en dat was een teleurstelling, erkent de Nederlander. "In Europa moeten we het veel beter doen, dat weten we. Ik had verwacht te overwinteren in de Champions League. We moeten het veel beter doen en we hebben ook het team om het beter te doen." Ook de uitschakeling in de Europa League deed Frenkie pijn. "Het moet volgend jaar beter." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen