St. Juste onderscheidt zich en schreeuwt het uit tijdens duel met Arsenal

9 maart 2023, 20:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De eerste ontmoeting tussen Sporting Portugal en Arsenal in de Europa League heeft donderdagavond geen winnaar opgeleverd. In Estádio José Alvalade werd het 2-2, waardoor beide ploegen nog uitzicht hebben op het bereiken van de kwartfinale. Een van de hoogtepunten was een verdedigende ingreep van Jeremiah St. Juste in de tweede helft, waarmee een doelpunt van Arsenal voorkomen werd.

Halverwege de eerste helft opende Arsenal de score. Na een corner van Fábio Vieira knikte William Saliba raak: 0-1. Sporting beklaagde zich omdat verdediger Matheus Reis viel in het strafschopgebied na een duel Oleksandr Zinchenko, maar het doelpunt werd goedgekeurd. De klagende Sebastián Coates kreeg wel een gele kaart en mist vanwege een schorsing de return in het Emirates Stadium.

Twaalf minuten na het openingsdoelpunt kwam Sporting op soortgelijke wijze langszij. Marcus Edwards nam een indraaiende corner en zag Gonçalo Inácio ongehinderd voor de 1-1 zorgen met een kopstoot. Een gevaarlijk schot van Edwards werd zes minuten voor de rust gepakt door Matt Turner en aan de overzijde pareerde Antonio Adán met de nodige moeite een kopbal van Granit Xhaka, waardoor 1-1 de ruststand was.

Sporting greep na de pauze de leiding. Edwards verstuurde in het zestienmetergebied een steekpass richting Pedro Gonçalves, wiens schot werd gepareerd door Turner, en in de rebound was het raak via Paulinho. Na een klein uur leek Gabriel Martinelli de 2-2 te gaan maken nadat hij Adán omspeelde, maar een uitstekende ingreep van St. Juste belette hem het scoren. De Nederlander vierde die sliding als een doelpunt met het publiek. 

Drie minuten na die gemiste kans sloeg Arsenal alsnog toe. Het was een curieus doelpunt: Xhaka leek Martinelli te willen bereiken met een steekpass, maar die bal werd van richting veranderd door Hidemasa Morita en zeilde plots binnen. Adán voorkwam vervolgens met zijn vingertoppen dat Vieira er 2-3 van maakte met het hoofd. Daarna waren de grote kansen schaars en dus moesten beide ploegen genoegen nemen met een 2-2 eindstand. Volgende week valt de beslissing; uit coëfficiëntenoogpunt is het voor Nederland te hopen dat Arsenal doorgaat.

Sheriff Tiraspol - OGC Nice 0-1

Een grotere tegenvaller voor Nederland op coëfficiëntengebied: OGC Nice heeft in de Conference League met 0-1 gewonnen op bezoek bij Sheriff Tiraspol. De achttienjarige Ayoub Amraoui maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. De zege van Nice maakt het onwaarschijnlijker dat Nederland erin slaagt Frankrijk dit seizoen te achterhalen als nummer vijf op de coëfficiëntenranglijst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen