Advocaat niet verder bij ADO Den Haag: "Denk dat ik zo genoeg gezegd heb"

9 maart 2023, 20:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dick Advocaat heeft geen gesprek gehad om volgend seizoen nog een functie te bekleden bij ADO Den Haag. Volgens de directie is het tijd voor iemand anders en dus is de kans levensgroot dat de oud-bondscoach van Oranje volgend jaar niet meer in Den Haag actief.

In de persconferentie van donderdagmiddag ging het onder meer over de invulling van volgend seizoen bij ADO. Daar heeft Advocaat nog geen weet van. "Ik verwacht geen gesprek met Beristain (de man die de honneurs van eigenaar Bolt waarneemt, red.) en er is ook geen gesprek gevoerd. Ik denk dat Beristain andere ideeën heeft." Er werd nog specifiek gevraagd of er nog naar een jonger iemand gezocht wordt, maar daar wil Advocaat niet op ingaan. "Ik denk dat ik zo genoeg gezegd heb."

Lees ook: Advocaat geïrriteerd na vraag: "Dat interesseert me geen zak"

Advocaat lijkt wat geïrriteerd tijdens het beantwoorden van de vragen en is dat vooral over de toekomst van ADO, want er is nog weinig duidelijkheid voor volgend seizoen. Er is bijvoorbeeld nog geen opvolger voor algemeen directeur Edwin Reijntjes en er is nog geen nieuwe technisch directeur. Door deze onduidelijkheden kan er ook niet gebouwd worden aan een nieuw elftal.

Kritisch op aankoopbeleid

De trainer is ook niet helemaal tevreden met de spelers die op het middenveld staan. ADO heeft veel kansen nodig om doelpunten te maken en ook de aanvoer naar Thomas Verheydt wordt nog niet goed genoeg bereikt. Advocaat is dan ook kritisch op het aankoopbeleid van ADO, met name over de middenvelders: "Het is teveel hetzelfde. Daar hebben ze (de directie, red.) niet goed in geselecteerd. Zonder mezelf vrij te pleiten, maar dat is wel de realiteit", vertelt de coach duidelijk.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het bestuur heeft er een puinhoop van gemaakt door met een kwaliteitsarme selectie te proberen in de top van de eerste divisie mee te draaien. Dit seizoen is al verloren voor ADO want promoveren lukt ze toch niet, zelfs niet met Advocaat als trainer. Beter eerst puinruimen in het bestuur en dan hopelijk een selectie samen stellen die wel goed genoeg is om bovenin mee te doen.

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ah man met ado speel je alleen maar degradatie voetbal..moet je niet heen gaan

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen