AZ incasseert domper in uiterst succesvolle talentenpiramide

9 maart 2023, 19:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

AZ moet voor het komende seizoen op zoek naar een nieuwe trainer voor het beloftenteam in de Eerste Divisie. Maarten Martens (38) blijft mogelijk in een andere rol wel actief in Alkmaar, maar zal na dit jaar in elk geval niet langer trainer zijn van Jong AZ. Dus moet er een opvolger komen voor de Belgische oefenmeester.

Martens is bezig aan zijn tweede seizoen bij Jong AZ en had op voorhand al bedacht dat hij die job uiterlijk twee seizoen wilde doen. "Dat inzicht is niet veranderd, en aan die twee jaar komt na dit seizoen een einde", laat de oefenmeester weten tegenover het Noordhollands Dagblad. Dat heeft niet te maken met de resultaten of een vorm van ontevredenheid, maar wel met het plan dat hij vooraf uitgedacht had.

De verwachting bij het regionale medium is dat AZ ervoor kiest om een trainer na dit voetbaljaar intern door te schuiven, waarbij de bij O18 succesvolle Jan Sierksma wordt geopperd. Dat is een manier die men in Alkmaar regelmatig met succes toepast. Over welke rol er gesproken wordt met Martens voor een langer verblijf bij AZ, is niet bekend.

Lees ook: AZ stunt in Youth League met knappe zege in en tegen Barcelona

Voor AZ is het vertrek van Martens wel een domper, aangezien ze tevreden zijn over de Belgische coach – getuige ook het feit dat ze hem willen houden voor de club. Ook het doorschuiven en impassen van jeugdspelers gaat dit seizoen meer dan uitstekend. In de Conference League tegen SS Lazio dinsdagavond vielen Mexx Meerdink en Myron van Brederode bijvoorbeeld in en stond jeugdexponent Wouter Goed als basisklant negentig minuten op het veld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen