Levende Betis-legende Joaquín (41) hint op 23ste seizoen als prof

9 maart 2023, 18:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Manchester United neemt het donderdagavond in de Europa League op tegen het Spaanse Real Betis. Bij de club uit Sevilla zou levende legende Joaquín Sánches Rodríguez (41) opnieuw in actie kunnen komen. De Spanjaard valt nog regelmatig in en overweegt zelfs om zijn verbintenis te verlengen. 

Op 26 augustus 2001 (!) maakte Joaquín zijn debuut voor Betis. De Twin Towers stonden op dat moment nog overeind in New York, in Nederland was het tweede kabinet van Wim Kok net gevallen en werden alle transacties nog in guldens betaald. Joaquín verloor zijn debuut overigens met 3-2 bij Malaga, waar Kiki Musampa een basisplaats had. Bij Betis groeide Joaquín uit tot publiekslieveling en Spaans international.

Toch liet hij de club in 2006 achter zich om zijn loopbaan te vervolgen bij de toenmalige topclub Valencia. Na vijf seizoenen in de sinaasappelstad trok hij vervolgens naar Málaga, waar hij het twee seizoenen volhield. Na nog eens twee seizoen bij Fiorentina in Italië keerde Joaquín in 2015 eindelijk terug bij Betis, waar hij nog altijd deel uitmaakt van de selectie. 

Dit seizoen scoorde Joaquín één keer voor Betis; in het Europa League-duel met het Bulgaarse Ludogorets wist hij de Nederlandse doelman Sergio Padt fraai te verschalken. Ondanks het feit dat hij het vooral van invalbeurten moet hebben, denkt Joaquín er volgens Todofichajes aan om zijn contract na dit seizoen met een extra jaar te verlengen.

Voorwaarde zou wel zijn dat Betis zich plaatst voor de Champions League. Na 24 duels staat de club vijfde in La Liga - drie punten achter de vierde plaats van Real Sociedad die volgend seizoen rechtgeeft op een startbewijs voor het miljoenenbal. Ook het eventuele winnen van de Europa League zou betekenen dat Betis volgend jaar een plaats in de groepsfase van het grootste Europese toernooi krijgt. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen