Bosz 'interessant' voor Twente, streep door naam Eredivisie-verrassingen

9 maart 2023, 16:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Arnold Bruggink (45) staat kort na zijn aanstelling als technisch directeur van FC Twente direct voor een flinke klus: het aanstellen van een nieuwe trainer. De kersverse beleidsbepaler geeft alvast een inkijkje in de kandidatenlijst, waarop hij Peter Bosz een 'interessante' optie noemt. Ook zetten Bruggink en zijn voorganger Jan Streuer alvast voorzichtig een streep door de naam van Maurice Steijn

Dinsdag werd Bruggink gepresenteerd door FC Twente, de club die hij ook als speler al in twee periodes diende. Tijdens een interview met ESPN wierp Hans Kraaij junior Bruggink diezelfde dag nog voor de voeten dat Peter Bosz 'echt zeker' oren zou hebben naar de vacante trainersfunctie in Enschede. Tegenover Voetbal International bevestigt Bruggink nu dat hij Bosz een 'interessante optie' vindt. De oud-trainer van onder meer Ajax en Vitesse zit werkloos thuis sinds Olympique Lyonnais hem in oktober vorig jaar aan de kant zette. 

Lees ook: Peter Bosz zet zinnen op Eredivisie-rentree: "Hij wil heel graag"

"We willen in ieder geval graag een Nederlandse trainer", zegt Bruggink tegenover het weekblad. "Daarover zitten we op één lijn", doelt hij op zijn voorganger Jan Streuer die tot 1 juli in functie blijft en Bruggink zoveel mogelijk wegwijs zal maken in zijn opstartfase. Streuer zelf vindt bovendien dat de nieuwe oefenmeester het moet aandurven om jonge spelers de kans te geven in het elftal. "Dat is de laatste jaren ook gelukt. Je moet een trainer hebben die daarvoor open staat." Mochten beiden het niet eens worden over de ideale kandidaat, dan is de stem van Bruggink uiteindelijk leidend, geeft Streuer toe. "Arnold is degene die met de nieuwe trainer moet werken."

Steijn en Oosting

Dit seizoen maken Maurice Steijn en Joseph Oosting tot nu toe eveneens een prima indruk. Steijn staat knap zesde met Sparta Rotterdam, terwijl Oosting met RKC Waalwijk op de achtste plaats bivakkeert. Beiden worden dan ook gelinkt aan de vacature die in Enschede ontstaat als Ron Jans na het lopende seizoen zijn biezen pakt. Streuer ziet echter twee redenen waarom Steijn vermoedelijk niet de opvolger van Jans zal worden. "Hij doet het goed bij Sparta, maar zit daar pas een jaar en heeft zelf aangegeven dat hij langer wil blijven." Bovendien is Steijns zoon Sem speler van FC Twente: "Dan begin je als trainer eigenlijk al met een probleem", vindt Streuer. Ook de komst van Oosting lijkt niet voor de hand liggend, aangezien de Drent zijn verbintenis in Waalwijk recent met twee seizoenen verlengde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen