FC Groningen krijgt nul op rekest bij KNVB voor dubieus rood Määttä

9 maart 2023, 15:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Groningen heeft nul op rekest gekregen van de KNVB. De Eredivisie-club ging in beroep tegen de discutabele tweede gele en dus rode kaart voor Isak Määttä. Hoewel dat op voorhand al wel bekend leek, is het toch een domper voor de noorderlingen.

Määttä kreeg vorig weekend tegen Feyenoord een tweede gele kaart, omdat hij de bal binnen de lijnen keihard richting Alireza Jahanbakhsh schoot. Arbiter Joey Kooij vond het onsportief gedrag en deelde de verdediger daardoor diret de tweede gele kaart uit. Dat leidde tot veel commotie in de voetbalwereld, vooral de manier waarop de gele kaart werd gegeven.

Kooij liep razendsnel op Määttä af en deelde direct de tweede gele kaart uit, terwijl de eerste prent voor tijdrekken in de eerste helft ook enigszins gemakkelijk was, zonder met de grensrechter van dienst te overleggen. Die vlagde echter in het voordeel van FC Groningen en gaf de ingooi aan hen. 

Lees ook: Van der Vaart: "Heb je ooit een scheidsrechter negentig minuten zo zien staan?"

Desondanks gaat de KNVB geen uitzondering maken op de geldende regels. Het in beroep gaan tegen twee gele kaarten in één wedstrijd is in principe niet mogelijk. De papieren werden opgestuurd door FC Groningen, maar die zijn terzijde gelegd door de mannen in Zeist. Er is definitief geen vervolg gegeven aan de rode kaart, zo schrijft Voetbal International. Ondanks de woede in Groningen, blijft Määttä geschorst voor komend weekend tegen AZ.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Deblauwe
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dan gaat de KNVB ook uit van opzet, anders hadden ze die kaart wel geseponeerd

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Misschien kunnen die wel kijken. Hadden mensen hier en van de media nogal moeite mee

Gerrit05
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En terecht dat hij geschorst blijft, je bent ook een vreselijke imbeciel om een bal met opzet keihard in iemand zn gezicht te schoppen!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen