Voetbalpraat trekt duidelijke en pijnlijke conclusie over Lionel Messi

9 maart 2023, 10:47   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Lionel Messi is nu echt op zijn retour, concluderen de analisten van Voetbalpraat na de uitschakeling van Paris Saint-Germain in de Champions League. De Argentijnse ster kwam woensdagavond weinig in het stuk voor tegen Bayern München en slaagde er niet in zijn ploeg op sleeptouw nemen.

Yordi Yamali vraagt zich af of de 'ommekeer' in de carrière van Messi is ingezet. "Hij is natuurlijk nooit de snelste geweest, maar met zijn versnelling en brein wist hij toch altijd in balbezit te blijven. Het gebeurde nu een paar keer dat hij van de bal werd gelopen", constateert hij. Daar is Mario Been het mee eens. "Het verschil op dit niveau maakt hij niet meer", stelt hij.

Hier en daar wordt Messi een gebrek aan inzet verweten. Harry van der Laan kan zich daar wel in vinden. "Hij heeft zijn doel bereikt door met het Argentijnse elftal wereldkampioen te worden, denk ik. Op het WK leverde hij veel meer arbeid dan hij ooit bij Paris Saint-Germain heeft gedaan. Ik denk dat hij nu echt naar het einde aan het voetballen is."

Aan de bal blijft Messi nog wel een klasse apart, vindt Van der Laan. "Als hij de bal krijgt, probeert hij er echt wel iets goeds mee te doen. Maar uiteindelijk spaart hij zichzelf voor die paar momenten in de wedstrijd", zegt hij. Volgens Yamali gaat een goede dag van Messi steeds zeldzamer worden. Been vraagt zich zelfs hardop af of de aanvaller het heilige vuur nog wel heeft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik ga hem in elk geval niet missen als ie met pensioen gaat.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen