Xavi Simons kiest verrassende 'beste speler': "Mensen beseffen niet hoe goed hij is"

9 maart 2023, 10:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Xavi Simons heeft onthuld wie de beste speler is met wie hij in zijn nog prille carrière heeft samengespeeld. De keuze van de spelmaker van PSV is opmerkelijk genoeg niet gevallen op Lionel Messi, Kylian Mbappé of Neymar.

"Ik heb met topspelers gespeeld. Als ik er één moet kiezen, dan zeg ik: Marco Verratti. Mensen beseffen niet hoe goed hij is", zegt Simons in een video-item van Voetbal International. "Hij maakt weinig goals en geeft weinig assists, maar het is niet normaal hoe gruwelijk die man is."

Volgens Simons is zijn oud-teamgenoot van Paris Saint-Germain op het trainingsveld net zo goed als tijdens wedstrijden. "Hij is klein, maar geloof mij: niemand kan de bal van hem afpakken. Het maakt niet hoe groot of sterk je bent, hij houdt de bal gewoon vast. Het is ongelooflijk. Daarom kies ik voor hem."

Simons genoot een groot deel van zijn jeugdopleiding bij FC Barcelona en stapte in 2019 over naar Paris Saint-Germain. Afgelopen zomer verbond de aanvallende middenvelder zich voor meerdere jaren aan PSV, waar hij definitief is doorgebroken in het profvoetbal. In het contract van Simons staat een optie waardoor hij komende zomer voor een bedrag van 10 à 12 miljoen euro kan terugkeren naar Parijs.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik kan zijn keuze wel waarderen. Ik geniet persoonlijk ook meer van een Verratti dan van een Mbappé. Het verfijnde en intelligente spel van die jongen is gewoon iets bijzonders.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen