Sommer dankt De Ligt: "Vrachtwagen met chocolade voor zijn deur"

9 maart 2023, 10:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Als Matthijs de Ligt niet op de doellijn was gaan liggen na een blunder van Bayern München-doelman Yann Sommer, dan had de wedstrijd tegen Paris Saint-Germain mogelijk een hele andere afloop gehad. Gelukkig voor de Duitsers greep De Ligt adequaat in, gaat de Nederlandse verdediger met zijn club naar de kwartfinales van de Champions League en krijgt hij een stortvloed aan complimenten. 

Zijn eigen club omschrijft de ingreep van De Ligt als kunst. 'Hang het in het Louvre', tweet de club met een prachtige actiefoto van de ingreep. Ook Bild schat de ingreep op waarde. 'Wat een redding van De Ligt!', schrijft de krant. 'De Nederlander is de uitblinker in de verdediging van Bayern. De Ligt redde zijn ploeg samen met Alphonso Davies en Yann Sommer ook nog toen Lionel Messi een driedubbele kans kreeg.'

 

'De Ligt redt beresterk', aldus Kicker. Doelman Sommer dankt De Ligt op zijn blote knieën na de ingreep. "Die redding was ongelooflijk. Ik heb het al een paar keer gezegd, maar ik zet een vrachtwagen met Zwitserse chocolade voor zijn voordeur. Het is geweldig wat hij daar deed. Als het daar mis was gegaan, had de wedstrijd toch een ander verloop kunnen krijgen", aldus Sommer na de gewonnen wedstrijd tegenover DAZN.

 

Abentzeiting München zet De Ligt op een voetstuk en het medium is maar wát blij met de Nederlandse verdediger bij hun plaatselijke trots. 'Hij is de linkerkant van een driedelige ketting. Hij was de man van Bayern. Messi stuiterde tegen het lichaam van de Nederlander aan. Zijn redding na de blunder van Sommer was van wereldklasse.' Van de krant krijgt De Ligt als rapportcijfer een 1, het hoogst mogelijke cijfer in de Duitse telling. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als die veel van die Zwitserse chocolade opeet lukt z,n actie niet meer Sommer !

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

"Van de krant krijgt De Ligt als rapportcijfer een 1, het hoogst mogelijke cijfer in de Duitse telling." Volgens mij zijn ze bij de Duitsers snel uitgeteld 😂.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen