Van der Vaart maakt gehakt van oud-voetballer: "Dat was een idioot"

9 maart 2023, 09:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

AC Milan en Tottenham Hotspur vochten woensdagavond om een ticket voor de kwartfinales van de Champions League. In 2011 werd deze wedstrijd ook al eens gespeeld. Toen stond Rafael van der Vaart op het veld namens de Londense club en kwam hij op het veld Mathieu Flamini tegen. De twee zullen nooit vrienden worden. 

Ziggo Sport begon de uitzending met een mooie compilatie van snoeiharde tackles van de wedstrijd in 2011. Eén van de tackles was een vliegende, met de noppen vooruit. Flamini deelde uit, Van der Vaart moest incasseren. "Flamini, dat was een idioot. Ik vond het een hele beperkte voetballer die schopte naar alles wat bewoog", aldus Van der Vaart. Opvallend genoeg vielen er dat duel maar drie gele kaarten en geen enkele rode.

 

Terwijl de oud-international samen met presentator Wytse van der Goot keek naar de bikkelharde tackles van die wedstrijd in 2011, haakte Van der Vaart nog even in op de actualiteit. "En dan lopen we nu te zeiken over een handsballetje", lacht hij. De harde overtredingen waren ook deels als vermaak voor het publiek bedoeld, zegt Van der Vaart: "Zo van: kijk mij eens hard zijn."

In het duel van woensdagavond was het ook raak. De Argentijnse verdediger Cristian Romero kreeg zijn tweede gele kaart na een doldwaze tackle op AC Milan-speler Theo Hernandez. De Fransman liep langs de zijlijn richting de helft van Tottenham Hotspur, maar werd bruut gestopt door de sliding van Romero. Een ijzige gil volgde, maar gelukkig kon Hernandez de wedstrijd wel vervolgen. Het bleef uiteindelijk 0-0 in London, waardoor Milan zich plaatste voor de kwartfinale van de Champions League.

 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen