Van der Vaart ziedend na afgekeurde goal: "Geen verstand van voetbal"

9 maart 2023, 08:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Rafael van der Vaart was bij de nabeschouwing van Ziggo Sport op de Champions League-kraker tussen Bayern München en Paris Saint-Germain woest. De Duitsers wonnen weliswaar met 2-0 van de Fransen, maar zagen ook twee treffers afgekeurd worden wegens buitenspel. Met één van die beslissingen was Van der Vaart het absoluut niet eens.

Na een voorzet van Jamal Musiala kopte Eric Maxim Choupo-Moting de bal richting het PSG-doel. Op het moment van koppen stond Thomas Müller buitenspel. De Duitse aanvaller probeerde de bal te verlengen, maar raakte de bal niet aan en blokkeerde niemand met zijn actie. Toch werd de treffer afgekeurd, tot woede van Van der Vaart. "Ik word gek van dat buitenspel. De mensen die daar achter de knoppen zitten hebben geen verstand van voetbal."

Bayern won uiteindelijk met 2-0, waardoor het na de 0-1 overwinning in Parijs zeker is van een plek in de kwartfinales van de Champions League. Maar de afgekeurde treffer van Müller bracht nog steeds de nodige onvrede met zich mee. "Hij gaat erheen, de bal wordt niet van richting veranderd. Helemaal niks aan de hand. De keeper duikt al naar de hoek, ik vind het echt belachelijk", vertelt Van der Vaart.

Samen met AC Milan plaatste Bayern zich woensdagavond voor de kwartfinales van de Champions League. Op dinsdag werden de eerste returns in de achtste finales gespeeld. Chelsea - ten koste van Borussia Dortmund - en Benfica - ten koste van Club Brugge - schaarden zich als eerste bij de laatste acht. Volgende week zijn er nog vier returns af te werken, waaronder de kraker tussen Real Madrid en Liverpool. 

Reacties

Rosa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bayern was veel beter dan PSG, zowel tactisch, spel, kracht, inzicht van de verantwoordelijken ( b.v. kopen van topkeeper Jan Sommer !!!) en de kwaliteit in de ploeg en effectief in de uitvoering. Het Duitse voetbal is naast/na het Spaanse voetbal gewoon het beste in de wereld, dit is één ding wat zeker is.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen