Stralende De Ligt bespreekt heldenrol: "Daardoor kon ik redding brengen"

9 maart 2023, 00:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Matthijs de Ligt vertolkte woensdagavond een heldenrol tijdens de gewonnen Champions League-kraker tegen Paris Saint-Germain (2-0). De Nederlander, die met Bayern München de kwartfinale van het miljardenbal bereikte, was in de eerste helft ontzettend belangrijk voor zijn ploeg. De Ligt voorkwam met een heldhaftige tackle een Frans doelpunt.

Lees ook: Matthijs de Ligt voorkomt op heldhaftige wijze doelpunt Paris Saint-Germain

Door knullig balverlies van Bayern-doelman Yann Sommer kreeg PSG dé kans op de openingstreffer. Voor een leeg doel was daar ineens De Ligt om de situatie te redden. "Het was een belangrijk moment in de wedstrijd. Ik was erop voorbereid dat mijn teamgenoot de bal verloor, dus ik was alert. Gelukkig schoot hij (Vitinha, red.) niet hard genoeg waardoor ik redding kon brengen", geniet de centrale verdediger.

De heroïsche redding van De Ligt leverde ontzettend veel ontlading op bij hem en zijn ploeggenoten. "Ik ben heel blij dat ik het team heb kunnen helpen met deze tackle. We hebben met zowel de verdedigers als de middenvelders als de aanvallers zoveel ballen geblokt vandaag", vertelt de oud-Ajacied. "Ik denk dat we een geweldige wedstrijd speelden. We hebben laten zien waartoe we in staat zijn."

Lees ook: Bayern kegelt PSG na heroïsche ingreep De Ligt uit Champions League

Favorietenrol

Door doelpunten van Eric-Maxim Choupo-Moting en Serge Gnabry won Bayern met 2-0 van PSG. In de heenwedstrijd wonnen de Duitsers ook al met 0-1, waardoor de koploper van de Bundesliga dus probleemloos doorgaat naar de kwartfinales. De Ligt durft niet te zeggen of Der Rekordmeister nu ook de favoriet is om het toernooi te winnen. "De kwartfinales zijn pas na de interlandbreak. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. We genieten nu van deze overwinning, maar richten ons daarna weer op de komende wedstrijden in de Bundesliga."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen