AC Milan ten koste van inspiratieloos Tottenham naar de kwartfinale

8 maart 2023, 23:06   Bijgewerkt: 8 maart 2023, 23:14

AC Milan heeft woensdagavond de kwartfinale van de Champions League bereikt door Tottenham Hotspur uit te schakelen. De Italianen verdedigden een 1-0 voorsprong op bezoek bij de nummer vier van de Premier League. Mede dankzij een oliedomme rode kaart van Cristian Romero kwam die voorsprong maar nauwelijks in gevaar. De wedstrijd eindigde in een bloedloze 0-0 en dat was voldoende voor Milan om een plek in de kwartfinale af te dwingen. 

Door de enige treffer van AC Milan-aanvaller Brahim Diaz in de heenwedstrijd had Tottenham Hotspur de taak om een minimale achterstand in eigen huis weg te spoelen. Zonder verrassingen in de basisopstelling, met Arnaut Danjuma op de reservebank, waren de belangen dus kraakhelder voor de return van de achtste finale. Of die belangen ook duidelijk waren voor de spelers van Spurs, was in de eerste helft een groot raadsel. De nummer vier van Engeland speelde een onthutsend zwakke eerste helft en maakte geen enkele aansprak op een treffer. AC Milan zette daar ook helemaal niks tegenover.

Lees ook: Dit is waarom de wedstrijd Tottenham Hotspur - AC Milan later begint

Ongewijzigd ging Tottenham op jacht naar het doelpunt om de stand over twee duels gelijk te trekken. Het bleef weinig spectaculair in het Tottenham Hotspur Stadium. De ploeg van Conte nam wat meer risico's, maar kon op een gevaarlijk schot van Pierre Hojbjerg niet veel uitrichten. Even later was Oliver Giroud aan de andere kant dicht bij de definitieve nekslag.

De definitieve nekslag leek er even later alsnog te komen. En daar hoefde Milan zelf niet al te veel voor te doen. Tottenham-rechtsback Cristian Romero haalde Milan-captain Theo Hernandez onbesuisd onderuit en pakte daarmee op oliedomme wijze zijn tweede gele kaart. De opdracht om er ten minste een verlenging uit te slepen werd alsmaar lastiger voor de Londenaren. Met een man minder lukte het Spurs toch nog om tot één grote kans te komen. Harry Kane was ontzettend dichtbij met een kopbal, maar Milan-goalie Mike Maignan voorkwam de gelijkmaker. Even later zag Divock Origi de definitieve nekslag op de paal verdwijnen.

Zo eindigde een saai duel in 0-0, waardoor het Champions League-avontuur van Tottenham ten einde kwam. Milan meldt zich binnenkort in de kwartfinale.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen