Ten Hag verklaart waarom hij zijn spelers niks kwalijk nam na oorwassing bij Liverpool

8 maart 2023, 15:00

Erik ten Hag verwacht dat zijn Manchester United met een passende reactie komt na de 7-0 nederlaag tegen Liverpool. De manschappen van de Nederlandse manager spelen donderdagavond in de Europa League tegen Real Betis. Natuurlijk werd er op de persconferentie voor die wedstrijd nog gesproken over het pak slaag op Anfield.

"Ik neem mijn spelers niks kwalijk, ze hebben mij niet in de steek gelaten", vertelde Ten Hag op het perspraatje voor het treffen met de Spanjaarden. "We zitten namelijk in dezelfde boot. Dat betekent dat we samen winnen, maar ook samen verliezen. We hebben er afgelopen zondag een rotzooi van gemaakt, daar hebben we onze conclusies uit getrokken. Nu moeten we met een reactie komen. Het was een zeer grote les voor onze groep, maar daar moeten we overheen stappen. We gaan alle energie stoppen in de volgende wedstrijd."

Lees ook: Ten Hag ontvouwt transferplannen en heeft weer plaats voor Ajacied

Ten Hag kreeg ook een vraag over Bruno Fernandes, die de aanvoerdersband draagt als Harry Maguire niet speelt. De Portugees toonde zich tegen Liverpool echter geen goede captain en deelde onder meer een duw uit aan de grensrechter. Ten Hag nam hem in bescherming. "Hij draait naar mijn mening een geweldig seizoen en is een belangrijke speler voor ons. Niemand is perfect, iedereen maakt fouten. Dat geldt ook voor mij. Ik ben blij dat hij onze aanvoerder is op het moment dat Harry niet op het veld staat."

Marcus Rashford

De in Manchester geboren Marcus Rashford ging ook in op de oorwassing tegen de rivaal. "Verliezen van Liverpool doet erg veel pijn, zeker op deze manier. Ik weet dat we altijd veel wedstrijden we van ze hebben gewonnen, maar dit is ook voetbal. Het blijft een teleurstelling en we zullen ons snel moeten herpakken. We mogen niet te lang in het negatieve blijven hangen en alleen maar terugkijken. We blijven voor alle prijzen meedoen en hebben nog genoeg wedstrijden om ons te laten zien. We willen dit graag rechtzetten."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen