'PSV slaat belangrijke slag en houdt huurling langer in Philips Stadion'

8 maart 2023, 14:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV lijkt spoedig te gaan melden dat Patrick van Aanholt ook komend seizoen in het Philips Stadion te bewonderen is. De linksback wordt momenteel gehuurd van Galatasaray, maar gaat komende zomer niet terugkeren naar Turkije. PSV zal de negentienvoudig international van Oranje ook na de zomer kunnen gebruiken.

Dat nieuws wordt woensdagmiddag op basis van Turkse bronnen gebracht door het Eindhovens Dagblad. De samenwerking tussen PSV en Van Aanholt bevalt van beide kanten uitstekend, terwijl er bij Galatasaray geen toekomst meer is voor de geboren Bosschenaar. De 32-jarige vleugelverdediger speelde sinds zijn komst al negen wedstrijden voor PSV. Hij geldt als belangrijk voorbeeld voor jonge spelers in Eindhoven.

Het is geen geheim dat PSV Van Aanholt graag langer wilde houden. Dat werd eerder al gemeld door algemeen directeur Marcel Brands. Het contract van de ex-speler van onder meer Chelsea, Vitesse en Sunderland loopt medio 2024 af bij Galatasaray. Daarna is hij transfervrij en kan hij zelf kiezen waar hij aan de slag gaat. Tot die tijd zit hij goed in het Philips Stadion, waar hij hoopt nog mee te doen voor de titel.

Huurlingen

PSV heeft naast Van Aanholt meerdere huurlingen onder contract staan. Fábio Silva (Wolverhampton Wanderers) en Thorgan Hazard (Borussia Dortmund) zijn geleend zonder optie tot koop, maar er wordt later alsnog gesproken over hun toekomst. Datzelfde geldt voor Jarrad Branthwaite, die wordt gehuurd van Everton. PSV wil de centrumverdediger graag kopen, maar bereikte vooralsnog geen akkoord met de club uit Liverpool.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rosa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het moet worden gezegd: PSV doet goede zaken met aankoop/huren van nieuwe spelers, veel beter dan dat het bij Ajax het geval is als je beide ploegen naast elkaar legt. Max weg, Van Aanholt er in, Gakpo weg Silva er in, Boscagli weg Brantwaithe er in. Benitez, Simons, Veerman allen zijn zij van meerwaarde voor de club. En dan doet PSV met minder kapitaal dan Ajax dit. Ajax wil volgens de media de halve voetbalwereld(zgn. talenten met perspectief dan) kopen en als ze enkele spelers voor veel geld binnen hebben worden die spelers op de bank of bij Jong Ajax gestald, deze spelers verpieteren gewoon. Een ander ding is dat spelers als Bergwijn, Brobbey, Taylor, Rensch, soms Alvarez minder zijn, blijven deze spelers toch opgesteld worden en dit ten koste van misschien betere en nuttigere spelers van op de bank of van Jong of van de Onders. Zo lang deze mindset bij Ajax niet verandert dan blijft Ajax in de marge voetballen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen