Borussia Dortmund-directeur Watzke geeft 'Meneer Makkelie' ook trap na

8 maart 2023, 13:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Hans-Joachim Watzke heeft in navolging van meerdere collega's ook nog uitgehaald naar Danny Makkelie. De Nederlandse scheidsrechter haalde tijdens de wedstrijd tussen Chelsea en Borussia Dortmund het bloed onder de nagels van de algemeen directeur vandaan. Dortmund werd na een veelbesproken strafschop uitgeschakeld.

Watzke was vooral niet te spreken over de houding van Makkelie. "Er was steeds het gevoel dat deze scheidsrechter de belangrijkste man van het veld wilde zijn. Met al zijn gebaartjes en gezichtsuitdrukkingen. Volgens mij genoot Meneer Makkelie er ontzettend van. En Fingerspitzengefühl is een begrip dat hij zeker nog niet kent", vertelde Watzke in gesprek met het Duitse persbureau SID.

Lees ook: Emre Can maakt gehakt van 'arrogante' Makkelie na veelbesproken CL-avond

Toch vond de Duitser de nederlaag van zijn club verdiend, al baalde hij heel erg van de strafschop. "We hebben te snel de controle over deze wedstrijd verloren en moeten Chelsea feliciteren. Ze verdienen het om naar de volgende ronde te gaan. Maar het opnieuw nemen van de strafschop was zeker een punt van discussie en de penalty zelf was een fifty/fifty-beslissing. Daar is echt geen twijfel over."

Makkelie

Makkelie gaf na een handsbal van Marius Wolf een strafschop aan Chelsea, die in eerste instantie werd gemist door Kai Havertz. Omdat er spelers te vroeg de zestien betraden, mocht de penalty opnieuw worden genomen. De tweede keer schoot Havertz wel raak. Dortmund was vooral boos op de wijze waarop Makkelie de spelers te woord stond. Zo opperde Wolf na de wedstrijd dat hij geen uitleg had gekregen van de arbiter.

Lees ook: Danny Makkelie met grond gelijk gemaakt na strafschop: "Dit was een grap"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen