Danny Makkelie met grond gelijk gemaakt na strafschop: "Dit was een grap"

8 maart 2023, 10:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Danny Makkelie lijkt zijn gezicht voorlopig niet te hoeven laten zien in Dortmund. De scheidsrechter kreeg na de wedstrijd tussen Chelsea en Borussia Dortmund in de Champions League de nodige kritiek over zich heen. Matthias Sammer, Marius Wolf en Jude Bellingham deden ook een duit in het zakje.

"De strafschop en het opnieuw laten nemen, dat is echt een schandaal", vertelde adviseur Sammer bij Prime Video Duitsland over de beslissing van Makkelie, die het overigens wel bij het juiste eind had. "Dit is gewoon niet mogelijk. Als dit de regel is, zou ik iedere keer tegen mijn spelers zeggen dat ze te vroeg in moeten lopen. Net zolang totdat de bal er wel in gaat. Deze regel slaat helemaal nergens op."

Lees ook: Emre Can maakt gehakt van 'arrogante' Makkelie na veelbesproken CL-avond

Sammer was vooral niet blij met de houding van Makkelie ten opzichte van de spelers van Dortmund. "Makkelie is een heel, heel arrogant persoon", aldus de Duitser over de arbiter, die Chelsea in de tweede helft een strafschop gaf na een handsbal van Marius Wolf. Die wilde daarop in gesprek met de Nederlander. "Ik heb graag gezien dat hij me had uitgelegd waarom hij de strafschop gaf", zei Wolf bij Kicker.

Jude Bellingham

Op Stamford Bridge kreeg Dortmund-middenvelder Jude Bellingham nog een grote kans om zijn club naar een verlenging te schieten. Na afloop ging het echter vooral over de scheidsrechter. "Dit was een grap", opperde de negentienjarige Engelsman in gesprek met BT Sport. "Bij iedere strafschop lopen spelers te vroeg in. Zeker als de nemer van de penalty zo langzaam aanloopt. Maar we zullen moeten leven met deze beslissing."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen