Kwakman ziet opvallende AZ-uitblinker en looft transferbeleid in Alkmaar

8 maart 2023, 09:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Kees Kwakman en Kees Luijckx waren dinsdagavond na de wedstrijd tussen Lazio en AZ eensgezind over de uitblinker. De analisten zagen op het middenveld dat Sven Mijnans zijn kans andermaal grijpen namens de ploeg van trainer Pascal Jansen. Kwakman loofde daarbij ook het transferbeleid in Alkmaar.

"Ik vond Mijnans echt ontzettend goed spelen", vertelde Kwakman dinsdagavond na de stunt van AZ aan tafel bij Voetbalpraat van ESPN. "Hij is rustig aan de bal en blijft maar lopen. Het is echt alsof hij daar al jaren speelt, het was niet te zien dat hij zijn Europese debuut maakte. Met name in de tweede helft was hij goed aan de bal. Een keer raken wanneer het moet, simpel wanneer het moet en niet teveel gekke dingen."

Lees ook: AZ niet onder de indruk van Stadio Olimpico: "De Kuip was indrukwekkender"

Ex-AZ'er Luijckx sloot zich direct aan bij de woorden van zijn collega-analist. "Hij spaart zichzelf niet in het vuile loopwerk. Hij is de eerste die het signaal heeft om druk te zetten, maar blijft technisch alles goed doen. Heel veel gasten denken vaak 'even een metertje minder, dan kan ik het aan de bal goed blijven doen'." Kwakman complimenteerde AZ vervolgens nog met de aankoop. "Dat hebben ze bij AZ toch weer goed gezien."

Tijjani Reijnders

Op het middenveld van AZ speelt Mijnans tegenwoordig samen met Tijjani Reijnders. De 24-jarige Zwollenaar verlengde onlangs zijn contract bij AZ tot medio 2027, maar wordt in de gaten gehouden vanuit de Serie A. Volgens het Italiaanse medium Tuttomercatoweb zaten er dinsdag drie clubs voor hem op de tribune in Rome. Fiorentina, Atalanta Bergamo en Bologna zouden de verrichtingen van Reijnders nauwlettend volgen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

poew had ik niet verwacht..maar toch az is er nog niet

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mijnans heeft prima keuze gemaakt door in de winterstop naar Az te gaan en natuurlijk prima gescout door Az .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen