Uniek: Pedro pakt weer Europees record ondanks nederlaag tegen AZ

8 maart 2023, 09:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Pedro Rodríguez Ledesma zal toch een beetje een goed gevoel hebben overgehouden aan de wedstrijd tussen Lazio en AZ. De 35-jarige aanvaller verloor weliswaar met zijn werkgever, maar heeft wel weer een bijzonder record te pakken in Europa. En dat is zeker niet de eerste keer in zijn loopbaan.

Pedro opende al na achttien minuten de score namens Lazio in het eigen Stadio Olimpico. Daarmee werd hij de eerste speler die een doelpunt weet te maken in de knockout-fase van de Champions League, Europa League en Conference League. De ex-speler van FC Barcelona, Chelsea en AS Roma zag zijn historische treffer wel worden weggepoetst door Vangelos Pavlidis en Milos Kerkez. Zij zorgden voor een 1-2 zege van AZ.

Een doelpuntenrecord is overigens niet nieuw voor Pedro. Hij was in 2009 al eens de gevierde man na een bijzonder rijtje treffers. Destijds scoorde hij namens Barcelona tijdens een seizoen in de Champions League, La Liga, Copa del Rey, UEFA Super Cup en Supercopa de España. In 2019 werd hij vervolgens ook nog eens de eerste speler die wist te scoren in zowel de finale van de Champions League als die van de Europa League.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen