Emre Can maakt gehakt van 'arrogante' Makkelie na veelbesproken CL-avond

8 maart 2023, 08:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Danny Makkelie heeft dinsdagavond geen goede beurt gemaakt bij Borussia Dortmund. De Nederlandse scheidsrechter gaf op Stamford Bridge een strafschop aan Chelsea en liet die na een misser van Kai Havertz opnieuw nemen. Vooral de houding van de ervaren arbiter zorgde voor boosheid bij de Duitsers.

"We verdienden het vandaag niet om te verliezen, maar hebben verloren van de scheidsrechter", aldus Can na de wedstrijd voor de camera van Amazon Prime Video Duitsland. "Hoe is het mogelijk om die penalty bij de 2-0 over te laten nemen? Ik begrijp dat niet, hoe kan dat? De scheidsrechter was erg slecht vandaag. De manier waarop hij tegen ons sprak was arrogant. We speelden op Stamford Bridge, misschien was hij bang voor de fans, ik weet het niet. De UEFA had ons een andere scheidsrechter moeten geven."

Lees ook: Makkelie maakt zich niet populair bij Borussia Dortmund met penaltybesluit

Toch stak de ervaren middenvelder na afloop de hand ook in eigen boezem. Dortmund zag in Londen een 1-0 voorsprong uit de heenwedstrijd als sneeuw voor de zon verdwijnen. "Het zal ons vanavond allemaal niet mee. Het is erg pijnlijk dat we op deze manier worden uitgeschakeld. Chelsea speelde een goede eerste helft, maar in de tweede helft kregen wij een grote kans via Jude Bellingham. En als we eerlijk zijn, hebben we deze wedstrijd te weinig kansen gecreëerd en dus niet gescoord."

Makkelie zat goed bij penalty-moment

Toch hadden Makkelie en VAR Pol van Boekel het rond de veelbeproken strafschop bij het juiste eind. Via Twitter liet oud-scheidsrechter Raymond van Meenen, inmiddels werkzaam bij Feyenoord, weten hoe de regel in elkaar zit. Hij voegde bij zijn Tweet ook een screenshot van de reglementen. Daarin valt te lezen dat het te vroeg in komen lopen van beide teams onverbiddelijk leidt tot het opnieuw nemen van de strafschop. De tweede keer schoot Havertz wel raak en dus is Chelsea wel door in de Champions League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rosa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klopt, ik vind Makkelie de laatste tijd arrogant overkomen en slecht fluiten in elk geval niet 100 procent zuiver. Triest om als club op zo'n manier er uit te vliegen, het gaat om grootse belangen.

Deblauwe
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Maar nu is het de vraag of hij hem ook had laten overnemen als hij er wel ingegaan was, en dat betwijfel ik.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nee natuurlijk niet, maar dat is opzich ook logisch

Deblauwe
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ook dat staat in de spelregels, omdat ook Chelsea spelers inliepen moet hij overgenomen worden

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen