"Makkelie zat goed met besluit om Chelsea penalty over te laten nemen"

7 maart 2023, 23:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Hét moment van de wedstrijd tussen Chelsea en Borussia Dortmund was de strafschop die de thuisploeg bij een 1-0 voorsprong tot twee keer toe mocht nemen. De Duitsers voelden zich bestolen toen Kai Havertz in eerste instantie de paal raakte maar hij van de Nederlandse arbitrage een herkansing kreeg omdat meerdere spelers te vroeg in kwamen lopen. 

Daarmee hadden scheidsrechter Danny Makkelie en VAR Pol van Boekel het helaas voor de Duitsers wél bij het rechte eind. De spelregels schrijven namelijk voor dat als spelers van beide ploegen vóór het nemen van de penalty binnen de zestienmeter komen, de bal opnieuw op de stip moet worden gelegd. Tijdens de wedstrijd lichtte oud-scheidsrechter Raymond van Meenen dat al toe op twitter.

De voormalig arbiter, tegenwoordig werkzaam bij Feyenoord, reageerde op een vraag van Volkskrant-journalist Willem Vissers en voegde direct een screenshot van de regels bij zijn reactie. Daarin valt te lezen dat het te vroeg in komen lopen van beide teams onverbiddelijk leidt tot het opnieuw nemen van de strafschop.

Ook bij Ziggo Sport werd het moment nabesproken, en ook hier komen Youri Mulder en Wytse van der Goot tot de conclusie dat de Nederlandse arbitrage het bij het rechte eind had. Door de 2-0 die Havertz alsnog liet aantekenen plaatste Chelsea zich voor de kwartfinale van de Champions League. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Allemaal prima, maar er moet echt heel snel iets gedaan worden aan dat zowat stilstaan in een aanloop. Voor de keepers gelden steeds meer regels, maar de penaltynemer mag de gekste capriolen uitvoeren.

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Helemaal mee eens. Dat rare gedrag moet echt aangepakt worden. Gewoon in één keer doorlopen en trappen. En verder niks.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen