Vink ziet kwaliteiten van Frenkie de Jong bij duel tussen Lazio en AZ

7 maart 2023, 22:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Tijjani Reijnders neemt grote complimenten in ontvangst na de wedstrijd tussen Lazio en AZ. Mede door het sterke optreden van de middenvelder boekten de Alkmaarders een verrassende 1-2 overwinning. Marciano Vink vond Reijnders 'ontzettend goed spelen' en kent hem een 8 toe als rapportcijfer.

Met een fraaie lob richting Jesper Karlsson was Reijnders belangrijk in de aanloop naar de 1-1. "Hij was betrokken bij de goal, hij had de rust op de momenten waarop het moest, zette de versnelling in en hij is ook een type dat de bal naar de goede kleur speelt", somde Vink op bij ESPN. "Hij raakt ook niet zo snel in paniek. Hij is net als Milinkovic-Savic een box-to-box-speler, zoals het eigenlijk hoort op die nummer 8-positie. Ik vind hem aan de bal ijzersterk."

Vink genoot van de lob die Reijnders verstuurde voorafgaand aan de gelijkmaker. "Dat is natuurlijk fantastisch. Hij geeft die bal met het juiste gevoel en de juiste snelheid. Dan kan Karlsson 'm ook gelijk doorgeven." In de 53ste minuut speelde Reijnders zich op het middenveld onder de druk van Luis Alberto uit, door de bal langs hem mee te nemen. "Dat is prachtig, in een wedstrijd die op dat moment 1-1 staat: iemand durven uitspelen, waardoor je een overtalsituatie kunt creëren."

Lees ook: Vink ziet een 'bron van onrust' die AZ nog bijna de overwinning kostte

Een ander mooi moment: zeventien minuten voor tijd maakte Reijnders vanuit de achterhoede de nodige meters met de bal. "Dit soort spelversnellende acties, daar houd ik ontzettend van. Frenkie de Jong heeft dat ook, dat hij een beweging maakt en dan doorversnelt. Dat heeft Reijnders ook. Ik vond hem vandaag echt volwassen spelen, een genot om naar te kijken, helemaal in zo'n grote wedstrijd."

Voor Reijnders was zijn goede wedstrijd een mooie opsteker, na een minder optreden tegen Feyenoord. "Tegen Feyenoord gaven de voorhoede en het middenveld niet thuis. Daar werd hij terecht om bekritiseerd. Maar hij heeft nu meer dan voldoende bewezen dat hij op het hoogste niveau ook zijn normale niveau kan halen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen