Clubeigenaar Lyon krijgt doodsbedreigingen na aantrekken talent

7 maart 2023, 22:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Niemand ziet graag een waardevolle speler vertrekken, maar supporters van het Braziliaanse Botafogo hebben hun emoties niet meer in de hand nadat de talentvolle Jeffinho vertrok naar Lyon. Een aantal fans van de Braziliaanse club hebben clubeigenaar John Textor met de dood bedreigd.

John Textor is een Amerikaanse zakenman, daarnaast is hij eigenaar van vier voetbalclubs. Crystal Palace, Botafogo, Olympique Lyon en RWD Molenbeek. Toen wereldkundig werd dat de 23-jarige Jeffinho naar Frankrijk zou verkassen, vonden verschillende Botafogo-fans dat maar moeilijk te begrijpen. Een jaar geleden werd de Amerikaan eigenaar van de Braziliaanse club, waar hij goed werd ontvangen. "Toen ik naar Rio kwam, werd ik overal als een koning behandeld", aldus de zakenman tegenover Financial Times.

Maar dingen kunnen snel veranderen, al helemaal als je een sterspeler laat vertrekken voor een vriendenprijsje - tien miljoen - naar een van je voetbalclubs. "Ik heb mijn telefoonnummer moeten veranderen. Het is krankzinnig hoe snel dingen kunnen veranderen. Het is makkelijk voor mensen om te zeggen dat Amerikanen slecht zijn, of dat het hebben van meerdere voetbalclubs slecht is. En ik snap het wel. De fans kennen mij niet en denken dat ik een 'money man' ben", vertelt de Amerikaan.

Na de overstap van Botafogo naar Lyon maakte Jeffinho indruk, hij maakte zijn Ligue 1-debuut tegen Angers en wist in de beker tegen Grenoble zijn eerste treffer te maken. Maar hoe blij dat de Lyon-fans ook zijn met hun nieuwe Braziliaanse vleugelflitser, bij Botafogo zitten ze met de gebakken peren. Textor was uitgesproken op Twitter, waar hij vaak in gesprek ging met fans. Maar zijn account heeft hij inmiddels verwijderd.

"Twitter is niet meer voor mij. En omdat het zelden voorkomt dat alle vier de clubs op dezelfde dag winnen, en het is bijna nooit een goed idee om iets op Twitter te vieren. De ene groep voelt zich geweldig terwijl de andere zich slecht voelt. Dit is voetbal. Dus onlangs was het logischer voor mij om gewoon geen commentaar meer te geven", vertelt Textor tegenover Globo. De Amerikaan kocht in augustus van 2021 zijn eerste club, de teller staat inmiddels dus op vier. Maar of hij zich aan nog meer vuurtjes gaat branden, is nog maar de vraag.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen