Vink ziet een 'bron van onrust' die AZ nog bijna de overwinning kostte

7 maart 2023, 21:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Marciano Vink heeft zijn bedenkingen bij het optreden van Mathew Ryan in de wedstrijd tussen Lazio en AZ (1-2). De keeper verrichtte vijf reddingen, maar oogde niet altijd even betrouwbaar onder de lat. 

Achttien minuten voor tijd, toen AZ al met 1-2 voor stond, kreeg Ryan geen controle over een zwak schot van Luis Alberto waardoor Felipe Anderson van dichtbij een grote kans kreeg. Die wist hij echter niet te verzilveren. Vink vond Ryan 'af en toe' een bron van onrust bij AZ. "Dit was een vrij simpele bal, die je normaal gesproken honderd van de honderd keer opvangt, niets aan de hand. Deze stuitert van z'n borst. Het is dat Felipe Anderson niet heel erg scherp was, maar deze had hij wel binnen moeten tikken", zegt de analist van ESPN.

Vanaf de zijlijn reageerde trainer Pascal Jansen soms geïrriteerd op Ryan. Vink snapt wel waarom. "Hij maakte soms de verkeerde keuzes. Ze waren in die periode op balbezit aan het spelen en dan komt de bal bij de keeper, dat is ook gewoon een veldspeler op dat moment. Dan kun je eigenlijk gewoon je rechtsback aanspelen, maar koos hij ervoor om hem over te slaan. Als je dat doet, moet de pass wel zó secuur zijn, dat de ontvanger 'm lekker mee kan nemen. Maar als de pass dan te hoog is en je schiet de bal uit, is het zonde van het balbezit. Daarin maakt hij niet altijd de juiste keuzes, maar hij had ook een paar mooie reddingen. We geven hem het voordeel van de twijfel."

Ryan kreeg in het spelersrapport van FCUpdate.nl een 6. Bekijk hier alle rapportcijfers

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen