'Conte staat voor Spurs-vertrek, opvallende opvolger staat klaar'

7 maart 2023, 20:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Antonio Conte keert woensdag terug op de bank als Tottenham Hotspur het in de achtste finale van de Champions League opneemt tegen AC Milan. Ongeacht het resultaat van dat duel is de Italiaan volgens Engelse media bezig aan zijn laatste maanden in Londen. Zijn vertrek zou de weg vrij kunnen maken voor een spectaculaire terugkeer van Mauricio Pochettino. 

Conte is eindelijk voldoende hersteld van de galblaasoperatie die hem sinds 14 februari van het veld hield. De 53-jarige Italiaan is bezig aan een matig seizoen met zijn club. Ondanks de huidige vijfde plaats in de Premier League lijkt plaatsing voor de Champions League ver weg voor de Spurs. Zonder Conte werd de club bovendien beschamend uitgeschakeld in de FA Cup door Sheffield United, dat uitkomt op het tweede niveau in Engeland. 

Mochten de wegen van Conte en Tottenham inderdaad deze zomer gaan scheiden, dan hoeft de Italiaan naar verluidt geen uitkering aan te gaan vragen. Volgens The Times heeft zijn voormalige club Internazionale hem inmiddels gepolst voor een terugkeer in Milaan. Ook een andere oud-werkgever van Conte houdt zijn situatie naar verluidt in de gaten. Juventus, waar Massimiliano Allegri niet onomstreden is, zou een rentree van de oud-coach én -speler deze zomer overwegen. 

Opvallende terugkeer

Als opvolger van Conte bij Tottenham zou Mauricio Pochettino weer in beeld kunnen komen. De Argentijn woont nog altijd in Engeland en zou openstaan voor een tweede periode bij de club. Daarvoor zou Spurs-voorzitter Daniel Levy wel 'zijn trots opzij moeten zetten', schrijft The Times. In 2019 leidde Pochettino de club naar de finale van de Champions League. Een half jaar later zette Levy hem wegens tegenvallende resultaten echter aan de kant. De club koos daarna meerdere 'behoudende trainers' als José Mourinho, Nuno Espirito Santo en nu dus Conte, maar zij brachten niet de gewenste resultaten .

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen