'Barcelona dreigt middenvelder van 1 miljard gratis kwijt te raken'

7 maart 2023, 19:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona dreigt komende zomer afscheid te moeten nemen van middenvelder Gavi (18). Hoewel de talentvolle Spanjaard nog vastligt tot medio 2026 zou hij van de rechter feitelijk een transfervrije status kunnen krijgen, afhankelijk van de uitkomst van een hoger beroep dat is aangespannen door La Liga-voorzitter Javier Tebas. 

Gavi werd afgelopen winter officieel geregistreerd als selectiespeler van de Catalaanse club. Dat kon in de zomer nog niet in verband met beperkingen die de club opgelegd kreeg vanuit de Financial Fair Play-regels. Eind januari maakte de club met succes de gang naar de rechter, die in een kort geding besliste dat de zelfopgeleide middenvelder alsnog mocht worden geregistreerd. 

Javier Tebas, de voorzitter van La Liga, laat het daar echter niet bij zitten. De bestuurder heeft inmiddels bezwaar aangetekend tegen de beslissing van de rechter. Het hoger beroep zal binnenkort gehouden worden in de rechtbank van Barcelona, bericht Diario AS dinsdag. 

Gavi verlengde onlangs zijn contract, waardoor hij tot medio 2026 vastligt in Catalonië. In zijn verbintenis is een afkoopclausule van liefst een miljard euro opgenomen. Dat contract zou echter niet geldig zijn op het moment dat de club er niet in slaagt Gavi in te schrijven voor de competitie. Mochten Tebas en La Liga alsnog in het gelijk worden gesteld, dan zou het toptalent komende zomer dus gratis op te pikken zijn voor geïnteresseerde clubs. Zijn eventuele vertrek zal hard aankomen bij FC Barcelona. De club ziet in Gavi en generatiegenoot Pedri (20) de belangrijkste bouwstenen voor het middenveld van de komende tien jaar. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen