FC Groningen moet vrezen voor een leeg stadion

7 maart 2023, 12:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Groningen moet mogelijk een thuiswedstrijd zonder (een deel van het) publiek spelen. De KNVB heeft dit medegedeeld aan de Groningers, nadat er in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard en in de uitwedstrijd tegen Excelsior vuurwerk werd afgestoken door de supporters. Daarvoor is een straf uitgedeeld. 

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft FC Groningen voor de wedstrijd tegen Fortuna Sittard een onvoorwaardelijke geldboete van 10.000 euro gegeven en voor de wedstrijd tegen Excelsior een voorwaardelijke boete van 7500 euro, met een proeftijd van twee jaar. Maar bij die sanctie blijft het niet alleen als het opnieuw mis zou gaan. 

Als er nog een keer vuurwerk wordt afgestoken, moet FC Groningen een wedstrijd zonder (een deel van het) publiek spelen en daar wil de club de supporters met een statement ze graag op wijzen. 'Je schaadt niet alleen supporters en de club, maar ook de ploeg die de positieve steun van de supporters tijdens de komende wedstrijden zo hard nodig heeft', laat de club op de eigen clubsite weten.

Lees ook: Hierom was het geen rode kaart voor Määttä tegen Feyenoord

FC Groningen heeft momenteel alle support nodig, want het staat op een zeventiende plek in de Eredivisie. Bij deze stand degradeert de club naar de Keuken Kampioen Divisie en dat zullen ze graag met supporters willen voorkomen.

[tweet,fcgroningen/status/1633037271577374721

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen