Go Ahead-supporters onterecht in kwaad daglicht: 'Negatieve framing media'

7 maart 2023, 11:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Go Ahead Eagles is niet te spreken over de manier waarop de protestactie van de eigen achterban in beeld gebracht is door de media. Volgens de Deventenaren is er geen realistisch beeld geschetst van de gang van zaken in Leeuwarden afgelopen zondagavond. De fans mochten het stadion niet in, maar protesteerden wel tegen die maatregel. 

"De demonstratie is goed en rustig verlopen, maar de supporters van Go Ahead Eagles zijn helaas ten oprechte in een kwaad daglicht gesteld", vindt algemeen directeur Jan Willem van Dop. Zo werd er geschreven dat onder meer een journalist van Hart van Nederland zou zijn belaagd en zijn microfoon afgepakt zou zijn. Dat is weliswaar gebeurd, maar uit de beelden werd het ook met enige spot gedaan en ze stonden hem uiteindelijk deels te woord.

Omrop Fryslân sprak ook over zeker drie aanhoudingen, maar dat bleek onjuist te zijn. De drie aanhoudingen die waren verricht, bleken niet te zijn gebeurd op de plek van de demonstratie, maar even verderop met alleen in Friesland woonachtige mannen. Supportersvereniging Active Diehard Deventer baalt van de framing door de media, door wie ze in een kwaad daglicht werden gezet.

Lees ookGo Ahead-fans mogen stadion niet in

'In de media lag de nadruk op de aanhoudingen en de 'agressieve sfeer', terwijl er aan het Kalverdijkje in Leeuwarden alleen wat vuurwerk werd afgestoken en er verder rustig naar de wedstrijd werd gekeken. Dit vinden wij een erg kwalijke zaak, ook omdat de gemeente Leeuwarden heeft beaamd dat de demonstratie goed en rustig is verlopen', schrijft ADHD. 'Wij betreuren het ten zeerste dat de nadruk niet lag op onze boodschap – te weten het stoppen van collectieve straffen en het overgaan op een dadergerichte aanpak – maar dat er zonder enig onderzoek en zonder wederhoor door de media wordt uitgehaald naar de voetbalsupporters.'

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen