Matchfixing bij PEC Zwolle - FC Den Bosch? "Honderd procent"

7 maart 2023, 11:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het duel tussen FC Den Bosch en PEC Zwolle afgelopen vrijdag eindigde niet zomaar in de recorduitslag van 13-0. Halverwege was de stand al 7-0 in het voordeel van de koploper van de Eerste Divisie en volgens De Telegraaf-journalist Valentijn Driessen is toeval in dit geval uit te sluiten. Het gaat volgens hem vrijwel zeker om omkoping. 

"Het is een verkochte wedstrijd, honderd procent zeker", begint het referaat van Driessen. "Een week eerder houden ze ADO Den Haag, een van de betere teams uit de Eerste Divisie al zou je dat op basis van de stand niet zeggen, op 0-0. Een week later verliezen ze met 13-0 van PEC Zwolle. Daar zit gewoon een luchtje aan."

Desgevraagd gaat de journalist van de ochtendkrant nog een stapje verder. "Matchfixing? Natuurlijk. Als ik die keeper Konrad Sikking zie, die vertrouw ik voor geen meter. Ik kan het niet bewijzen, maar dit is zeker. Dat kan niet anders." Trainer Jack de Gier kreeg wel zijn congé na de afgang in Zwolle, al zou hij sowieso vertrekken na het lopende seizoen.

Lees ookWaarom Thomas van den Belt niet juichte bij tweede treffer in recordduel

"Hij was niet betrokken bij de matchfixing. De Gier kan de ballen er niet inschieten", aldus Driessen. "De verkeerde is geslachtofferd. Ik mag aannemen dat ze bij de KNVB dit wel screenen en er op terugkomen. Dat doen ze wel vaker, maar we krijgen het nooit te horen. Maar dit bestaat gewoon niet." Driessen was niet de enige die dat opmerkte, ook Wesley Sneijder - in het verleden zijdelings betrokken bij FC Den Bosch - deelde deze suggestie bij het tv-programma Veronica Offside.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen