Dit is de reden dat AZ dinsdagavond al speelt tegen SS Lazio

7 maart 2023, 10:07   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dinsdagavond speelt AZ in Rome tegen SS Lazio in de achtste finale van de Conference League. Normaal zijn de wedstrijden van de Conference League altijd op de donderdagavonden, maar door omstandigheden moest de wedstrijd verplaatst worden. 

De wedstrijd is dus op een dinsdag en dit heeft eigenlijk een niet zo'n gekke reden. Stadgenoot AS Roma speelt donderdag namelijk in de Europa League tegen Real Sociedad. Op één avond mogen geen twee wedstrijden zijn in dezelfde stad en tevens spelen Lazio en AS Roma in hetzelfde stadion: Stadio Olimpico. 

Lees ook: zien%20dat%20het%20mogelijk%20is%22&text=24%20februari%202023%20%E2%80%93%20AZ%20mag

Daarom moet AZ dinsdag al spelen en dat wordt gelijk een enorme dobber voor de Alkmaarders. Lazio speelde vrijdag tegen Napoli, de koploper van Italië, en het won met 1-0. Datzelfde Napoli won in de groepsfase van de Champions League nog met 6-1 van Ajax in de Johan Cruijff Arena.

Gunstig blessurenieuws

Wel is er een gunstige bijkomstigheid voor de gasten uit Alkmaar. Topspits Ciro Immobile kan niet meedoen tegen AZ, wegens een blessure aan zijn rechterdijbeen. Dat zorgt ervoor dat de Italiaans international in ieder geval de wedstrijd met AZ mist.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen