Advocaat geïrriteerd na vraag: "Dat interesseert me geen zak"

7 maart 2023, 08:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dick Advocaat stelde in de KNVB Beker zijn B-elftal op tegen PSV om een paar dagen later tegen Heracles Almelo beter voor de dag te komen in de Eerste Divisie, met het oog op de strijd om de periodetitel. Dat plan viel maandagavond echter in het water, want zijn elftal verloor in eigen huis met 0-3 van een van de titelkandidaten. Daarmee is de periodetitel bovendien bijzonder ver weg.  

En dus vroegen sommige ADO Den Haag-fans zich af, waarom men dan tegen PSV niet met het sterkste elftal kon spelen. En dat werd hem vervolgens door de journalisten ook gevraagd. "Dat interesseert me geen zak", sprak Advocaat duidelijke taal tegenover ESPN. Volgens de ervaren coach was dat een koe in de kont kijken. Hij verklaarde eerder de vele wisselingen in de kwartfinale van de beker nog met het feit dat ADO Den Haag vijf wedstrijden in vijftien dagen moest spelen.

Tegen Heracles Almelo kon de extra rust voor bepalende spelers niet omgezet worden in een goed resultaat. "Bij ons waren te veel mensen niet in vorm, dan krijg je het heel moeilijk. Heracles Almelo en PEC Zwolle zijn twee ploegen die Eredivisie-spelers hebben. Dat moet je met heel veel inzet compenseren, maar dat hadden we niet", was de duidelijke conclusie van De Kleine Generaal, ondanks dat een groot aantal spelers rust kreeg tegen PSV.

Lees ook: Driessen kraakt 'fratsen' Heitinga en Advocaat: 'Een dikke middelvinger'

Play-offs ADO Den Haag

Toch weigerde Advocaat zijn elftal te laten zaken. "We moeten de boel niet naar beneden halen. We waren al verbaasd dat we zo ver kwamen in deze periode", doelde hij op de duels met onder anderen PEC Zwolle en Heracles Almelo op de rol. "Uiteindelijk gaat het om de laatste periode en de competitie. We moeten verder. Het geloof in de play-offs is er zeker, ook bij de spelers. Als we vanuit een goede organisatie spelen en we hebben een beetje de vorm, dan kunnen we voor iedereen lastig zijn en punten pakken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen