Jonk heeft lak aan Raad van Commissarissen, Jan Smit overwoog te stoppen

7 maart 2023, 08:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Wim Jonk gaat zijn contract verlengen bij FC Volendam. Ondanks alle onrust wil de oefenmeester graag bij Het Andere Oranje blijven. Er lonkt een nieuwe verbintenis tot en met 2026, waarmee de voormalig profvoetballer beloond wordt voor de uitstekende prestaties in de tweede seizoenshelft.

Dat bevestigt Jonk dinsdagochtend in De Telegraaf. Stond de oefenmeester met FC Volendam in de WK-stop nog bijna uitzichtloos onderaan met slechts zes punten, staat hij met zijn elftal inmiddels boven de degradatiestreep. Sinds de jaarwisseling behoort Jonk met FC Volendam bovendien bij de best presterende zes ploegen van Nederland en dat terwijl het intern nog altijd behoorlijk onrustig is.

Een deel van de Raad van Commissarissen is nog altijd niet blij met de grote invloed die 'Jonk en zijn discipelen' hebben binnen FC Volendam. Omdat hij veel mensen op belangrijke posities rond zich heeft verzameld, zou de invloed te groot zijn. Recentelijk werd de gang van Keje Molenaar als vicevoorzitter nog tegengehouden door de RvC, maar aan de houding van RvC heeft Jonk met zijn contractverlenging duidelijk lak.

Ondanks dat Jonk zich trouw toont aan FC Volendam, vindt hij dat nog steeds belachelijk. "Keje is een van de grondleggers van dit project en kan met zijn kunde als advocaat en oud-profvoetballer nog veel toevoegen", laat de oefenmeester weten aan de ochtendkrant. "We zijn er nog niet, maar de club staat er in alle opzichten beter voor dan toen we instapten in 2019."

Bekijk ookJonk maakt bíjna hele Volendam-selectie blij na zege op Emmen

Smit blijft ook

Door de manier waarop het allemaal is verlopen rond Jonk en FC Volendam, heeft voorzitter serieus Jan Smit overwogen om te stoppen. Door het contractnieuws van Jonk blijft de preses ook aan bij de club uit het visserdorpje. "Wim heeft mij aan boord gehouden door te stellen dat we dit met z'n allen doen of niet", aldus Smit.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen