Heracles pijnigt Dick Advocaat, NAC Breda dankt Ismael Saibari

6 maart 2023, 22:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Heracles Almelo heeft de volgende stap richting promotie naar de Eredivisie gezet. De ploeg van trainer John Lammers zette maandagavond ADO Den Haag met 0-3 opzij. Willem II liet punten liggen bij Jong AZ, terwijl NAC Breda een zege boekte tegen Jong PSV.

ADO Den Haag - Heracles Almelo 0-3

Voor Heracles Almelo komt promotie naar de Eredivisie steeds dichterbij. Tegen het ADO Den Haag van Dick Advocaat werd de achttiende zege van het seizoen geboekt. Een vroeg doelpunt van Nikolai Laursen leidde de Almelose overwinning in. Uit een voorzet van Emil Hansson kopte de Deense aanvaller in de elfde minuut. Justin Hoogma tekende vervolgens voor de 0-2 nadat Sonny Stevens de bal losliet. De beslissing in de wedstrijd viel een paar minuten voor tijd, toen Ismail Azzaoui een counter afrondde.

Jong AZ - Willem II 2-2

Directe promotie naar de Eredivisie wordt voor Willem II een lastig verhaal, daar PEC Zwolle en Heracles Almelo een flinke voorsprong hebben opgebouwd. Via de play-offs krijgen de Tilburgers waarschijnlijk alsnog een kans om terug te keren naar het hoogste niveau. Tegen Jong AZ liet Willem II door een laat tegendoelpunt na om de positie in de subtop te verstevigen. Een lichtpuntje voor de Tilburgse club was de terugkeer van Thijs Oosting, die zijn eerste officiële wedstrijd sinds 19 februari 2022 speelde.

Jong PSV - NAC Breda 1-2

Ook NAC Breda is een belangrijke kandidaat voor een plekje in de play-offs om promotie naar de Eredivisie. De Parel van het Zuiden knokte zich deze maandag op bezoek bij Jong PSV terug van een 1-0 achterstand naar een 2-1 zege. Aan geluk ontbeerde het NAC niet: Ismael Saibari, die als basisspeler in actie kwam bij de Eindhovense beloften, verzuimde tot twee keer toe voor open doel raak te schieten. "Hè, wat?", zegt commentator Leo Driessen bij het zien van een van de missers. 

Periodetitel

De ontknoping de derde periode wordt komende vrijdag beslist. Almere City (17), PEC Zwolle (16) en NAC Breda (16) zijn de belangrijkste kanshebbers. Winnen de Zwollenaren de periodetitel, dan schuift het ticket voor de play-offs door naar de nummer twee van de periodestand. PEC Zwolle heeft namelijk al een periode gewonnen.

Overige uitslagen

De Graafschap - Helmond Sport 2-0

Jong FC Utrecht - Roda JC 1-3

Jong Ajax - TOP Oss 1-2

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen