Sneijder: "Het wordt niet gemanipuleerd, dat weet ik voor negentig procent zeker"

6 maart 2023, 20:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De analisten van Veronica Offside geloven niet dat er sprake is van manipulatie bij de loting voor de halve finales van de KNVB Beker. Voorafgaand aan de loting werd her en der gesuggereerd dat de KNVB er veel aan is gelegen om Ajax en Feyenoord aan elkaar te koppelen, zodat ze elkaar niet zouden treffen in de finale. Wesley Sneijder en Jan Boskamp sluiten zich daar niet bij aan. 

Sneijder zegt maandagavond in het praatprogramma dat de loting wel een beetje 'in de lucht' hing, maar spreekt manipulatie tegen. "Het wordt niet gemanipuleerd. Of ik daar mijn hand voor in het vuur durf te steken? Voor negentig procent", lacht de voormalig international. "Laat ik het zo zeggen: de lotingen die ik heb gedaan, dat waren de Champions League en de Nations League, vielen niet te manipuleren." Boskamp was het eens met Sneijder: "Manipulatie? Dat geloof ik niet. Nee."

Lees ookHeitinga betreurt nieuws over Klassieker: "Beslissingen waren al genomen

Eerder op de maandag speculeerde Valentijn Driessen dat er ook sprake was van matchfixing bij de wedstrijd tussen PEC Zwolle en FC Den Bosch, die door de thuisploeg met liefst 13-0 werd gewonnen. "Nee joh, het was gewoon een afslachting. Het was gewoon kwaliteitsverschil, verder niks", reageert Andy van der Meijde daarop. Sneijder verwacht echter wel een onderzoek. "Ik heb in Qatar iemand ontmoet die zich bezighoudt met zulke zaken bij de FIFA. Als ze iets ruiken, wordt elk klein dingetje onder de loep genomen."

Boskamp vraagt zich af hoe trainer Jack de Gier, die na de oorwassing werd ontslagen, lag bij de spelers van Den Bosch. "Ik heb die goals gezien, je kunt nou niet zeggen dat ze zich echt aan het inspannen waren." PEC leidde bij de rust met 7-0 en het verbaasde Sneijder dat binnen een minuut na de pauze al de 8-0 volgen. "Dan zeg je toch in de pauze: jongens, wat scherper. Hij lag er na een minuut weer in."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen