Zo reageerden de ploegen van Erik ten Hag eerder na een afstraffing

6 maart 2023, 13:48

Erik ten Hag verloor dit weekend met dikke cijfers van aartsrivaal Liverpool. Op Anfield werd Manchester United op een 7-0 nederlaag getrakteerd. Net nu de ploeg in een goede fase leek te zitten. Ten Hag heeft met zijn ploegen wel eens vaker op zijn broek gehad. Hoe reageerden Ten Hag en zijn spelers daar toen op?

FC Utrecht – PSV (1-7)

In 2017 kreeg het FC Utrecht van Ten Hag thuis een pak slaag van de uiteindelijke kampioen PSV. De Eindhovenaren waren veel te sterk en prikten er uiteindelijk zeven binnen. De daaropvolgende weken werden niet veel beter voor FC Utrecht. De week erop werd er in Arnhem met 1-1 gelijkgespeeld tegen Vitesse, al herstelde Utrecht zich weer tegen Heerenveen met een 3-1 overwinning. De ploeg bleef echter wisselvallig. Ze leed tegen AZ een pijnlijke 3-0 nederlaag en werd ook nog eens door VVV Venlo uit de beker geknikkerd. De afstraffing door PSV hakte er dus flink in bij Ten Hag en consorten.

Feyenoord – Ajax (6-2)

Een nederlaag die bij veel mensen nog wel op het netvlies zal staan, vooral bij de mensen uit Rotterdam. Maar ook bij de Ajacieden, omdat de afstraffing in de Kuip gelukkig voor hen niet het startsein bleek voor een slechte reeks. De ploeg van toenmalig Ten Hag kende zelfs een geweldig slot van het seizoen, met de landstitel en een plek in de halve finale van de Champions League. Een week na de oorwassing in Rotterdam herstelden Ten Hag en zijn spelers zich wel en werd er met 6-0 gewonnen van VVV-Venlo. Al waren de Ajacieden het daarna weer kwijt in Almelo, want daar was Heracles met 1-0 te sterk. Daarna wachtte een wedstrijd tegen Real Madrid en dat werd 1-2 voor de Madrilenen. De rest is geschiedenis.

Ajax – PSV (0-4)

De strijd om de Johan Cruijff Schaal aan het begin van Ten Hags laatste seizoen in Amsterdam werd een deceptie voor Ajax. PSV was in Amsterdam een maatje te groot en zegevierde met ruime cijfers. Ajax liet zich daardoor echter niet van de wijs brengen. Het herstelde zich goed door de eerste competitiewedstrijd tegen NEC met 5-0 te winnen. Een week later werd er weliswaar met 1-1 gelijk gespeeld tegen FC Twente, maar dat zorgde niet voor een terugval. Daarna gingen de resultaten de goede kant op en werden er elf overwinningen op een rij geboekt.

Brentford – Manchester United (4-0)

In zijn eerste weken als hoofdtrainer van Manchester United kreeg Ten Hag meteen flink wat tikken te verwerken. Na de nederlaag tegen Brighton & Hove Albion in de eerste competitiewedstrijd werd er een week later met liefst 4-0 verloren bij Brentford. De druk stond er daardoor gelijk goed op bij de Nederlandse trainer. De week erna stond het thuisduel met Liverpool op het programma en daarin zorgden United en Ten Hag voor de ommekeer. Het werd 2-1 voor The Red Devils en de wedstrijden daarna werden ook gewonnen. Zo kwam het zelfvertrouwen weer terug en kon United weer bouwen onder Ten Hag.

Manchester City – Manchester United (6-3)

Na een goede reeks van overwinningen moest Ten Hag naar stadgenoot Manchester City. Een wedstrijd tegen topspits Erling Haaland en dat heeft United ook geweten. De spits maakte er drie en ook Phil Foden maakte een hattrick. Ook na de nederlaag in de derby krabbelde de ploeg onder Ten Hag weer op en in de eerstvolgende competitiewedstrijd tegen Everton toonde ze meteen herstel. Al werd er tegen Newcastle United en Chelsea wel gelijk gespeeld, maar verloren werd er heel lang niet meer.

Vaak richt een ploeg onder Ten Hag zich wel weer op na een afstraffing. Alleen bij FC Utrecht werkte een harde nederlaag lang door in de koppies van de spelers. Na de andere afstraffingen zag je niet dat de ploeg er lang in bleef hangen en dus zou Ten Hag het ook nu weer moeten kunnen met Manchester United. Real Betis is de eerstvolgende die wacht in de Europa League.

Lees ook: Piers Morgan sneert op Twitter weer naar Ten Hag na ongekende nederlaag

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen