Vrees voor dubbele cijfers in Champions League: 'Belediging voor het instituut'

6 maart 2023, 12:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Wat is er toch met Club Brugge aan de hand? De regerend kampioen zette begin dit jaar trainer Carl Hoefkens op straat vanwege de aanhoudende teleurstellende resultaten, maar onder diens opvolger Scott Parker zijn die er zeker niet beter op geworden. Club Brugge verloor vrijdagavond met 3-0 van KV Oostende. Sportjournalist Peter Vandenbempt maakt gehakt van de huidige nummer vier van België.

Het voorbije anderhalf jaar hebben liefst vier trainers voor de groep gestaan. Na het vertrek van Philippe Clement eind 2021 naar AS Monaco trok Club Brugge Alfred Schreuder aan. Schreuder loodste Club Brugge naar de landstitel, alvorens hij in mei zijn handtekening zette onder een contract bij Ajax, waar hij in januari al weer werd ontslagen. Op dat moment had Club Brugge al van trainer gewisseld. Onder leiding van Hoefkens plaatste Club Brugge zich weliswaar voor het eerst in de historie voor de achtste finales van de Champions League, maar de slechte resultaten in eigen land kostten hem de kop.

Zijn opvolger Parker is er echter nog niet in geslaagd het tij te keren. De vraag is hoeveel tijd hij nog krijgt van de clubleiding, nu Club Brugge is uitgeschakeld in de beker, dinsdagavond mogelijk uit Europa wordt geknikkerd en in de competitie liefst 21 punten minder heeft dan koploper KRC Genk. 'De uitslag van het weekend was de 3-0 nederlaag van Club Brugge bij KV Oostende', begint Vandenbempt zijn analyse bij Sporza. 'De overwinning tegen AA Gent vorige week werd het prille begin genoemd van een wederopstanding die om bevestiging vroeg. Meer werd er ook niet van gemaakt. Dat bleek terecht vrijdag.'

Vandenbempt maakt de regerend kampioen met de grond gelijk. 'Een totale wanprestatie van een zielloos, dolend elftal dat afgetroefd en afgebluft werd door KV Oostende, een ploeg die voor het laatst gewonnen had op 6 november. Het had acht van zijn laatste elf wedstrijden verloren en staat eigenlijk met anderhalf been in de tweede klasse', schrijft Vandenbempt. 'De manier waarop die spelers, die zich toch een paar maanden geleden in de achtste finales van de Champions League hebben gevoetbald, over het veld sloften was een belediging voor het instituut Club Brugge.'

'Ook hoe het de overwinning van vorige week tegen Gent aangreep om aan te tonen dat onder Parker wel degelijk goed en efficiënt gewerkt was en dat al eerder ook al zichtbaar was, maar in Oostende hebben de spelers er toch niets aan gedaan om de trainer zijn ideeën te steunen. Dat is geen fijne gedachte aan de vooravond van het afscheid van de Champions League in Lissabon. Met dezelfde slappe prestatie krijg je dubbele cijfers, uitgerekend tegen het sterke Benfica, waar je op zoek moet gaan naar vertrouwen voor die belangrijke wedstrijd tegen Standard van zondag', besluit Vandenbempt.

Lees ook: 'Gouden Generatie' België brokkelt verder af: wie is de volgende die stopt?

Mirakel

Club Brugge heeft een wonder nodig om zich dinsdagavond alsnog te verzekeren van een plek bij de laatste acht in de Champions League. De heenwedstrijd tegen Benfica resulteerde immers in een 2-0 nederlaag. In de competitie bezet Club Brugge momenteel de vierde plek. Die geeft na 34 duels recht op deelname aan de Champions' play-offs. Maar deelname is allesbehalve zeker. De voorsprong op Gent en Standard is slechts één punt.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen