Debutant hield stiekem rekening met voorselectie: "Om 13.00 uur vaak gerefresht"

6 maart 2023, 11:45

Bart Verbruggen is niet verbaasd dat hij voor het eerst in de voorselectie van Oranje zit. De 20-jarige keeper van Anderlecht heeft dit seizoen een basisplaats veroverd in België en dat heeft hem dus een plekje in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal opgeleverd.

Verbruggen is blij, maar had het misschien nog niet zo snel verwacht. "Als je bij Anderlecht goed speelt, weet je dat je vroeg of laat in aanmerking komt. Maar alsnog is het wel eerder dan verwacht", vertelt de sluitpost tegenover de NOS. Verbruggen hield er stiekem wel een beetje rekening mee. "Je wist dat er een aantal blessures waren, dus ik zou liegen als ik zeg dat ik rond 13.00 uur, toen de selectie bekend gemaakt zou worden, niet vaak de internetpagina refreshte."

De keeper werd vrijdag om 13.00 uur niet teleurgesteld en kan zich nu bewijzen om een plek in de definitieve selectie te krijgen. "Toen zag ik mijn naam ertussen staan, dat maakte me superblij en trots. Als kleine jongen droom je van het Nederlands elftal, dus dit is een goede stap in die richting. Ik ga mijn uiterste best doen om ze te overtuigen daar in Zeist", vertelt een trotse Verbruggen.

Lees ook: De penaltykiller van Oranje? Bart Verbruggen stopt álle strafschoppen

Voor de rest weet Verbruggen nog helemaal niks. Hij heeft ook nog helemaal geen contact gehad met iemand van de KNVB. "Ik heb bondscoach Ronald Koeman nog niet gesproken. Het is ook mijn eerste keer natuurlijk, geen idee hoe het werkt." De eerste EK-kwalificatiewedstrijden zijn eind deze maand tegen Frankrijk en Gibraltar. Een week voor de ontmoeting met Frankrijk maakt Koeman zijn definitieve selectie bekend.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen