De Gier neemt met monsternederlaag in Zwolle afscheid bij FC Den Bosch

6 maart 2023, 10:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Den Bosch heeft per direct afscheid genomen van trainer Jack de Gier. De Keuken Kampioen-divisionist maakte nog niet zo lang geleden al bekend dat De Gier na dit seizoen zou gaan vertrekken uit Den Bosch, maar heeft na de ontluisterende 13-0 nederlaag bij PEC Zwolle besloten de oefenmeester nu al op straat te zetten.

Waar FC Den Bosch vorig seizoen nog een plekje in de middenmoot bemachtigde, daar vindt de club zich momenteel terug op de achttiende plaats. De voorsprong op hekkensluiter Jong FC Utrecht, dat één wedstrijd minder heeft gespeeld, bedraagt slechts zeven punten. Afgelopen vrijdag leed FC Den Bosch, nadat het een paar dagen eerder nog met 0-0 gelijk speelde tegen ADO Den Haag, een historische nederlaag bij PEC Zwolle. De Zwollenaren gingen met een 7-0 voorsprong de rust in en prikten er in de tweede helft nog zes bij.

De monsternederlaag in Zwolle is dus de laatste wedstrijd geweest van De Gier als hoofdtrainer van FC Den Bosch. 'FC Den Bosch en Jack de Gier hebben in goed overleg besloten de samenwerking per direct te beëindigen', klinkt het op de clubsite. FC Den Bosch had de oefenmeester vorige maand al verteld dat zijn in juli aflopende contract niet zou worden verlengd. "De intentie was om het seizoen met elkaar af te maken en Jack daarbij alle support te geven. Jack had in december duidelijkheid moeten krijgen over zijn toekomst. Dat is niet gebeurd, waardoor er ruis op de lijn is ontstaan", vertelt technisch manager Yousuf Sajjad.

Volgens Sajjad viel De Gier het bericht dat hij na dit seizoen moest vertrekken hem 'rauw op zijn dak'. "We hoopten oprecht dat we desondanks samen konden blijven werken aan een goed slotakkoord van het seizoen. Helaas zijn we in die gezamenlijke missie niet geslaagd. We weten dat er veel werk aan de winkel is. Er moeten structureel zaken veranderen binnen de club en we menen ook te weten wat die zaken zijn. Verandering kost tijd. Eerst zullen we door het oog van de storm moeten. Het resultaat op vrijdag overtrof onze verwachtingen in negatieve zin. Qua niveau was dit de absolute ondergrens en hiervoor moet iedereen uit heden en recente verleden verantwoordelijkheid nemen, niet alleen Jack", aldus Sajjad.

De Gier stond sinds februari 2021 aan het roer bij FC Den Bosch. Hij was eerder werkzaam bij onder meer Almere City, NEC en Go Ahead Eagles.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rosa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zeer terecht, zou Ten Hag bij ManU ook moeten doen na die afgang gisteren tegen Liverpool..

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Slap gelul van je. Je kan Ten Hag niet met de Gier vergelijken net zoals Den Bosch met United niet te vergelijken is. Ten Hag doet nu wat zijn voorgangers na het tijdperk Ferguson niet is gelukt en daar hoort weleens een uitglijder als gisteravond bij. Als United de komende wedstrijden een goed resultaat neerzet lul je dan ook zo??

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gewoon laten gaan joh . Ten hag doet het prima

Rosa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja hoor daar is ze weer. "Wat zegt ze ???".

Rosa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Voetbalfanaatje, natuurlijk zijn De Gier en Ten Hag niet dezelfde net zo min als Den Bosch en ManU, maar een afgang van jewelste is een afgang, vooral die van ManU, kijk dat is het verschil, Den Bosch is een mindere club, maar 7-0 afgedroogd brrrr...Wat is die Gakpo toch goed hè ? Ja wat als als als ManU, wat dan nog. De ManU supporters zijn fanatieker, ManU is een cultclub. Over lul.len gesproken zeg.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen