'FC Utrecht dreigt smaakmaker kwijt te raken aan CL-deelnemer'

6 maart 2023, 08:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Utrecht lijkt serieus rekening te moeten houden met een zomers vertrek van Taylor Booth. De middenvelder heeft zich in de kijker gespeeld van een 'Champions League-deelnemer'. Dat schrijft Voetbal International althans. Booth heeft in Utrecht nog een contract tot de zomer van 2025.

De Amerikaan maakte afgelopen zomer transfervrij de overstap van FC Bayern II naar FC Utrecht. Na een moeizame start is hij inmiddels uitgegroeid tot een van de smaakmakers in de Galgenwaard, al is dat nog niet terug te zien aan zijn cijfers (twee doelpunten en drie assists in 21 wedstrijden in alle competities). Statistieken vertellen echter niet het hele verhaal. Volgens Voetbal International is 'het spel op de wagen' en had FC Utrecht Booth in januari al kunnen verkopen, maar was het toen nog niet bereid daaraan mee te werken.

Zonder de club te noemen schrijft VI dat een 'Champions League-deelnemer' zich inmiddels officieel heeft gemeld en bereid is diep in de buidel te tasten voor de komst van Booth. De middenvelder schijnt de clubs echter voor het uitkiezen te hebben. Zo zouden clubs uit de Nederlandse top en de grotere Europese competities 'indirect hun interesse kenbaar hebben gemaakt' en 'prijkt Booth op diverse lijstjes in Spanje en Engeland'. FC Utrecht verkocht Quinten Timber afgelopen zomer nog voor 8,4 miljoen euro aan Feyenoord. Een recordbedrag, maar als we VI moeten geloven, is de kans groot dat Booth dat komende zomer gaat verbreken.

Zonder Booth gaat het mis

Booth ontbrak overigens in de laatste twee wedstrijden van FC Utrecht. Dat hebben de Domstedelingen geweten ook. Zonder de Amerikaanse smaakmaker ging het in de kwartfinale van de KNVB Beker pijnlijk mis tegen Spakenburg (1-4) en werd er afgelopen vrijdag ook verloren van Fortuna Sittard (1-2). FC Utrecht heeft de zevende plek weliswaar nog steeds vrij stevig in handen, maar zal snel de draad weer moeten oppakken om een startbewijs voor de play-offs zo snel mogelijk veilig te stellen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen