Memphis Depay: "Dit zie je zelden in het voetbal, hij is een legende"

5 maart 2023, 23:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Memphis Depay (29) heeft de loftrompet gestoken over Diego Simeone. De Nederlandse spits werkt nog maar kort samen met de Argentijnse oefenmeester van Atlético Madrid, maar is nu al behoorlijk onder de indruk van diens verrichtingen.

"Zijn record (Simeone is na zaterdag de manager met de meeste gecoachte wedstrijden namens Atlético, 613) is ongelofelijk, maar vooral ook de manier waarop hij werkt, is indrukwekkend", begon de Nederlander zijn lofzang. "Ik denk niet dat veel coaches dit op deze manier kunnen doen. Het is dan ook een groot compliment naar hem en de rest van de technische staf."

De spelers van Atlético Madrid gaan voor Simeone door het vuur. "Je voelde vandaag aan alles dat de mensen in het stadion en de spelers dit cadeau wilden geven aan Simeone, op zijn grote dag", voelde Memphis over de 6-1 overwinning in eigen huis tegen Sevilla. "We hebben veel doelpunten gemaakt op een manier die je nauwelijks ziet in het voetbal. Zo veel wedstijden coachen hier, Simeone is zeker een legende. Ik hoop dat hij op deze manier doorgaat, want hij brengt energie en passie in het team."

Lees ookMemphis bewierookt: 'Barça moet de haren uit het hoofd trekken'

Atlético-fans houden van Memphis

Memphis had zaterdag bij zijn basisdebuut ook een goede bijdrage aan het feestje voor Simeone, want hij nam de twee openingsdoelpunten voor zijn rekening en maakte daarmee onder meer het duizendste doelpunt onder de Argentijn. Toen hij het veld verliet, werd hij zelfs toegezongen door de thuisfans, maar had dat niet in de gaten.

"Ik wist niet of ze 'Atleti' of 'Memphis' zongen", glimlachte de Nederlander desgevraagd. "Ik ben hier gekomen om mijn kwaliteit en vechtlust te brengen. Dit is geen gemakkelijk seizoen voor mij. Ik heb me moeten aanpassen, want een wintertransfer maken is moeilijk. Ik was dan ook heel blij met deze avond."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen